Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emekli ikramiyelerinde olası artışla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, emeklilerin endişelenmemesi gerektiğini vurgulayarak, hükümetin ve Cumhurbaşkanı'nın emeklilerin yanında olduğunu belirtti.

Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı ile bir araya gelerek konuyu değerlendireceklerini ve emekli ikramiyelerine ilişkin gerekli adımları atacaklarını ifade etti. Işıkhan, bu değerlendirmelerin ardından Cumhurbaşkanı'nın talimatları doğrultusunda hükümetin gerekli adımları atacağını söyledi. Hükümetin konuda hazır olduğunu ve çalışmalara kısa sürede başlanabileceğini belirten Bakan, emeklilerin hak ettikleri desteği alacakları konusunda güvence verdi.

 "EMEKLİ İKRAMİYELERİ YÜZDE 50 ARTIŞLA 3 BİN OLABİLİR"

Gelen zam sonrasında emekli ikramiyelerine ilişkin tartışmaların gündeme gelmesiyle ilgili Uzman Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, konuya açıklık getirdi. Bayram, daha önce yapılmayan bayram ikramiyelerinin geçen yıl 2 bin TL olarak belirlendiğini hatırlattı. Şu anda 2 bin TL olan ikramiyelerin güncellenmesi gerektiğini ifade eden Bayram, kendi beklentisinin en az %50 artışla 3 bin TL olabileceğini söyledi.

Kaynak: Para Durumu

Ertuğrul, “Gazimizin protezine haciz, yabancı uyruklu hastaların tüm masraflarını köküne kadar karşılanacak” Ertuğrul, “Gazimizin protezine haciz, yabancı uyruklu hastaların tüm masraflarını köküne kadar karşılanacak”

Emekli Haberleri