Sibergöz-20' Operasyonu: 71 Şüpheli Mahkemeye Sevk Edildi

Erzurum merkezli 20 ilde gerçekleştirilen 'Sibergöz-20' operasyonunda, internet üzerinden nitelikli dolandırıcılık suçuna karışan 71 şüpheli Erzurum Adliyesi’nde mahkemeye çıkarıldı.

Siber Suçlarla Mücadele: Koordineli Operasyonun Detayları

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerince gerçekleştirilen 'Sibergöz-20' operasyonu kapsamında, “nitelikli dolandırıcılık” suçuna yönelik 3 ay süren fiziki ve teknik takip sonucunda 71 şüpheli yakalandı.

Dolandırıcılık Şebekesinin Yöntemi: 'Oltalama' Siteleri

Şebeke, araç kiralama ve sigorta firmalarının isimlerini kullanarak oluşturdukları "oltalama (phishing)" siteler üzerinden iletişime geçtikleri vatandaşlardan kiralama bedeli, sigorta bedeli ve kapora ücreti adı altında para talep ederek haksız kazanç sağlıyordu.

Milyonlarca TL'lik Hesap Hareketi ve Operasyon Detayları

Operasyon çerçevesinde, şüphelilerin suç eylemleri ve banka hesap hareketleri incelenerek son bir yıl içinde 35 milyon 215 bin TL’lik hesap hareketi tespit edildi. Erzurum merkezli 20 ilde gerçekleştirilen operasyonla 71 şüpheli gözaltına alındı.

Eş Zamanlı Operasyon: 20 İlde Yakalanan Şüpheliler

Tespit edilen şüphelilere yönelik eş zamanlı operasyon, İstanbul, Adana, Mersin, Sinop, Tekirdağ, Adıyaman, Bursa, Gaziantep, Kırşehir, Antalya, Aydın, Diyarbakır, Eskişehir, Hakkari, İzmir, Karabük, Kocaeli, Samsun, Şanlıurfa illerinde gerçekleştirildi.

Arama Sonuçları: Dijital Materyaller ve Uyuşturucu Ele Geçirildi

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda; çok sayıda dijital materyal, başka şahıslara ait çok sayıda banka ve kredi kartı, kullanıma hazır sim kartlar, 6,03 gram kokain ve uyuşturucu haplar, 1 adet av tüfeği, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 7 adet fişek, 117 bin TL, 2 bin 300 euro, 700 Amerikan doları ve 29 adet çeyrek altın ele geçirildi.

Mahkemeye Sevk Edilen Şüphelilerin Durumu

Erzurum Adliyesi’ne sevk edilen 71 şüpheli hakkında yapılan açıklamada, “Erzurum Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak suç ve suçlularla etkin mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

Kene kabusu geri döndü! Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Düzce, Bolu dikkat! Kene kabusu geri döndü! Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Düzce, Bolu dikkat!

İHA

Karabük Haberleri