Kastamonu Üniversitesi'ne TÜBİTAK'tan destek programı... Kastamonu Üniversitesi'ne TÜBİTAK'tan destek programı...

Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü liderliğinde, UMKE ile iş birliği içinde olan Kastamonu İl Özel İdaresi ve Kastamonu Belediyesi Arama Kurtarma ekipleriyle birlikte, depremde arama ve kurtarma tatbikatı düzenlendi. 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında, Kastamonu İl AFAD yerleşkesinde gerçekleştirilen tatbikata AFAD, UMKE, Kastamonu İl Özel İdaresi ve Kastamonu Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri katıldı. Senaryo gereği, Kastamonu il merkezinde 7 büyüklüğünde bir deprem senaryosu canlandırıldı. Deprem sonucunda bazı binaların yıkıldığı, bazılarının hasar aldığı ve insanların enkaz altında mahsur kaldığı bildirildi. İhbar üzerine, senaryo gereği yıkılan 5 katlı bir binaya Kastamonu AFAD, UMKE, Kastamonu Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi ile Kastamonu İl Özel İdaresi Arama ve Kurtarma Ekibi yönlendirildi.

I M G 1543

Ekipler, merkezlerinde brifing ve malzeme yükleme işlemlerini gerçekleştirdikten sonra tatbikat alanına ulaştı. Malzeme ve personel manifestolarını teslim eden ekipler, kamp alanı ve enkaz koordinat bilgisi aldılar ve kamp alanında yönetim çadırları kuruldu. Enkaz alanında AFAD ekipleri tarafından keşif, kaba arama, sesli arama ve cihazlarla arama gibi çalışmalar yapıldıktan sonra tespit edilen 2 canlıyı kurtarmak için çalışmalara başlandı. Ekipler, beton kırarak enkaz altında kalan canlıları kurtardılar. Kurtarılan kişiler, UMKE ekiplerince ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra ambulansa teslim edildi. AFAD ekipleri, senaryo gereği enkaz altında kalan ve hayatını kaybeden 1 kişiyi de kırım yapmadan çıkardılar.I M G 1542

Kurtarma operasyonunun tamamlanmasının ardından ekipler bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptılar ve tatbikatı sonlandırdılar.

İHA

Kastamonu Haberleri