Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ın listesinde 6. Sıradan Belediye Meclis Üyesi Adayı olan ve görevli olduğu Turgut reis Okulu’nda kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden CHP Belediye Meclis Üyesi Adayı Hüseyin Çakır (59) için bugün belediye önünde tören düzenlendi.

Kömürspor’u küme düşüren maç ulusal medyada! Kömürspor’u küme düşüren maç ulusal medyada!

Whatsapp Image 2024 04 01 At 1.47.41 Pm

BAŞKAN POSBIYIK "HÜSEYİN ÇAKIR’I ARAMIZDA YAŞATACAĞIZ"
 

Belediye Başkanı Halil Posbıyık, seçim zaferinin burukluğunu yaşadıklarını belirterek; “Ben, meclis üyelerimiz ve ekip arkadaşlarımızla Hüseyin Çakır’ı aramızda yaşatacağız” dedi. CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul da; “partimiz ve Ereğli değerli bir insanı kaybetti” dedi.

Törene, Belediye Başkanı Halil Posbıyık ile birlikte CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul, TBMM 21. Dönem Milletvekillerinden Boray Baycık, CHP İlçe Başkanı Ali Kocamanoğlu, parti yöneticileri, belediye meclis üyeleri, daire müdürleri, Çakır’ın ailesi ve sevenleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Hüseyin Çakır’ın bir demokrasi şehidi olduğunu belirtti. Başkan Posbıyık; “Seçimleri kazandık ama acımız nedeniyle bunun farkına varamadık. Acı ve üzüntüyle seçim gününe girdik. Hüseyin beyi Tarım Müdürlüğü’nde çalıştığı dönemlerden beri tanırım. Demokrat, Cumhuriyetçi, Atatürkçü, sosyal hukuk devletine inanmış bir kardeşimizdi. Heyecanlı bir insandı. Meclis üyeliğinde çok yararlı işler yapacağına bütün kalbimizle inanıyorduk. Seçime başladığımız saatlerde saat 9 civarında hiç beklemediğimiz bir olay oldu. Belki büyük bir heyecan vardı. İdeallerini gerçekleştirme heyecanını yaşıyordu. Maalesef acı haberi duyduk ve seçim modumuz düştü. Söyleyecek lafımız yok. Yüce tanrı böyle emretti. O benim nazarımda demokrasi şehididir. Görevinin başında ülkenin ve bölgemizin kurtuluşu için Atatürk’ün yolunda aynı inançla, aynı heyecanla yürürken şehit oldu. O bir demokrasi şehididir. Onu hiç unutmayacağız. Her ne kadar meclis üyeliği görevini yapamasa dahi ben, meclis üyelerim ve ekibimizle hep onu hatırlayacağız ve yaşatmaya çalışacağız. Sözün bittiği yerdeyiz. Değerli eşine, çocuklarına, abisine, tüm ailesine, Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve sevenlerine başsağlığı diliyorum” dedi.
CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul da yaptığı konuşmada; “Böyle bir seçim zaferinin ardından Hüseyin Çakır abimizi uğurlamak için bir araya geldik. Hüseyin Çakır Ereğli’ye yıllarını vermiş, halkına hizmet etmiş, Ereğli halkının takdirini kazanmış, kendisini tanıyan bilen herkesin dürüstlüğüne, mertliğine şahit olduğu, özü sözü bir çok düzgün bir abimizdi. Siyasi hayatım boyunca yol arkadaşımdı. Şu dünyada tanımış olduğuma memnun olduğum insanların ilk sıralarında gelen bir abimizdi, çok üzgünüm. Hüseyin abimizin kaybıyla hem partimiz hem şehrimiz çok değerli bir insanı kaybetti. Söylebileceğimiz tek şey çocuklarına, eşine. Babanızla gurur duyun. Herkesin sevip saydığı alnı açık, başı dik yürüyen bir abimizdi. Partimize çokça hizmetleri oldu. Ömrü vefa etseydi belediye meclis üyeliğinde de Ereğli’ye çok ciddi hizmetleri olacak bir abimizdi. Kader bizi bu noktaya getirdi. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Değerli ailesine, CHP ailesine ve Ereğlimize  başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

Törenin ardından Hüseyin Çakır’ın naaşı Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı’na oradan da cenaze namazı için Bozhane camiine götürüldü.

HABER MERKEZİ

Ereğli Haberleri