Çaycuma ilçesindeki vatandaşlar, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD) tren saatleri konusunda yaşadıkları sıkıntılara dikkat çekiyor. Özellikle Çaycuma Akyamaç durağında yaşanan sorunlar ve güzergahın karanlık olması, yolcuları mağdur ediyor.

Zonguldak Tabipler Odası Başkanı Eksal Kargı oldu! Zonguldak Tabipler Odası Başkanı Eksal Kargı oldu!

Vatandaşlar, Zonguldak Çaycuma Akyamaç durağında aydınlatma eksikliği nedeniyle gece saatlerinde zorluk yaşadıklarını belirtiyorlar. Durakta bulunan güneş panelli aydınlatmanın bakımının yapılmadığını ifade eden vatandaşlar, yetkililerden bu konuda bir çözüm talep ediyorlar.

Ayrıca, tren saatleri konusunda yaşanan belirsizlikler ve gecikmeler de vatandaşların tepkisini çekiyor. İstanbul'dan çıkışlı trenin belirlenen saatte Ankara'da olmaması ve görevlilerin açıklama yapmaması, birçok yolcunun mağdur olmasına neden oluyor.

Yolcular, tren saatlerine dair güncel bilgi ekranları talep ederken, temizlik konusunda da sıkıntılar yaşandığını ifade ediyorlar. Bu sorunlara çözüm bulunması ve yolcuların daha rahat bir seyahat deneyimi yaşayabilmesi için yetkililerden müdahale bekleniyor.

VATANDAŞ ÇÖZÜM BEKLİYOR

Vatandaşlar şikayetinde; “Zonguldak Çaycuma Akyamaç durağında aydınlatma çalışmıyor; durak karanlığa gömülmüş durumda. Yetkililerin bir an önce bu konuya çözüm bulmaları gerekiyor. Güneş panelli aydınlatma yapılmış ama hiç bakım yapılmıyor. Ayrıca, tren saatleri ile ilgili güncel bilgi ekranı talep ediyoruz.” ifadelerini kullandılar.

YOLCULAR MAĞDUR

Öte yandan bir diğer vatandaş ise tren saatleri yüzünden bir çok yolcunun mağdur olduğunu belirterek; “İstanbul'dan çıkışlı tren, sabah 6:58'de Ankara'da olması gerekirken, görevli personel 'Hep böyle gecikiyoruz, normalimiz 8:20' diyerek ortalıktan kayboldu. Eğer normaliniz 8:20 ise bunu internet sitesinde bilet alma ekranında güncellemeniz gerekiyor. Birçok yolcu mağdur oldu. Ayrıca trene bindiğimizde etraf kötü kokuyordu. Temizlik konusunda da sıkıntılar vardı. Bir daha TCDD'yi tercih etmeyi düşünmüyorum.” şeklinde yetkilileri göreve davet ettiler