*** 31 Mart 2024’e yaklaşık 3.5 ay kadar zaman kaldı. Özellikle AK Parti CHP arasında geçmesi beklenen seçim yarışı iyice kızıştı. Aday adayları sahada kendini kabul ettirme ve halkın gönlüne girme konusunda çalışmalarını sıkı bir şekilde sürdürüyor. AK Parti’de şu anda tek aday adayı olarak gösterine mevcut Başkan Dr. Ömer Selim Alan Zonguldak’ı adeta inşaat alanına çevirmiş durumda ve “Aday benim” benim mesajı veriyor.

*** Selim Alan’ın karşısına başka bir aday adayı çıkmamasından dolayı gözler Ankara Genel Merkezden çıkacak olan karara kaldı. Her zaman olduğu gibi son sözü tabii ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek. Kulislerden sızan bilgilere göre Sayın Cumhurbaşkanının Selim Alan’a “Seçimi almadan sakın karşıma çıkma” dediği bilgileri geliyor.

Arabada yaşıyordu! Sevenlerini yasa boğdu... Arabada yaşıyordu! Sevenlerini yasa boğdu...

*** Bunun yanı sıra yine sızan bilgilere göre de genel seçimlerde 4. Sıradan Milletvekili adayı olan ancak az farkla seçilemeyen iş insanı Nejdet Tıskaoğlu’nun seçim döneminde AK Parti’ye verdiği büyük katkılardan dolayı bir bakıma gönlünü almak için adaylıkla taçlandırılacağı da konuşuluyor. Net olmamakla birlikte bu bir bilgi akışı olarak kamuoyunda yer alıyor.

*** CHP kanadında ise Zonguldak’ta 7 aday adayının olması partililer arasında olumlu karşılanırken her birinin de aday gösterilmişçesine sahada koşturması CHP’nin yarışta net olarak var olduğunu hatta kazanacağız açıklamaları heyecan yaratıyor. Genç Mimar Fırat Birkan’ın da adının sıkça dolaştığı, tecrübeli siyasetçi Harun Akın’ın da bombayı patlatacağı dillerden düşmüyor. Diğer aday adayları da kendinden emin olarak sahada yoğun olarak çalışıyorlar.

*** Öte yandan Kilimli İlçesinde durum ise bambaşka bir boyuta gelmiş durumda. İlçe Başkanı olarak CHP’ye büyük hareket kazandıran ve görevde kaldığı süre içerisinde kapı-kapı dolaşan halkın sevgisini kazanan Erol Sarıal’a rakip çıkması beklenen eski Belediye Başkanı Ali Aslankılıç’ın “Ben artık yokum” demesinin ardından geçen dönem İYİ Partiden aday olan ancak seçimi Kamil Altun’a kaptıran iş insanı Erdinç Kargidan’ın da son anda aday adayı olarak Ankara CHP Genel Merkezine başvuruda bulunması ilçede işleri iyice kafaları karıştırdı. Anlaşılan o ki, Kilimli ilçesinde büyük seçim yarışı olacak.

8.12.2023-18.12.2023-1