Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ), çevre dostu ve sürdürülebilir enerji kaynaklarının kullanımına verdiği önemi gösteriyor. Farabi, 15 Temmuz Şehitler ve İbni Sina Kampüsleri'nde toplam altı adet şarj istasyonu kurularak, elektrikli araç kullanımına destek sağlanmış oldu.

Şarj İstasyonu Zonguldak Zbeü (2)

Yeşil Çevre Hedefi: Elektrikli Araç Şarj İstasyonları

ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, üniversitenin çevreye duyarlılığını göstererek, kampüslerde yeşil enerji kullanımını artırmaya yönelik adımlar attıklarını belirtti. Ayrıca, dünya üniversiteleri arasında çevre duyarlılığı, enerji yönetimi, ulaşım ve sürdürülebilirlik alanlarında elde ettikleri başarılarla GreenMetric kapsamında değerlendirildiklerini dile getirdi.

Şarj İstasyonu Zonguldak Zbeü (1)-1

Toplam 9 Araç Aynı Anda Şarj Edilebilecek

ZBEÜ kampüslerindeki 6 yeni şarj istasyonu ile aynı anda toplamda 9 aracın şarj edilebileceğini belirten Rektör Özölçer, bu adımın sürdürülebilir bir geleceğe doğru atılmış önemli bir adım olduğunu vurguladı. Farabi Kampüsü'nde öğrenci ve personelin, diğer kampüslerde ise öğrenci, personel ve vatandaşların kullanımına sunulan şarj istasyonları ile elektrikli araç kullanımını teşvik etmeyi hedefliyorlar.

Aybüke Ünal

Zonguldak'ta personellere ilkyardım eğitimi verildi Zonguldak'ta personellere ilkyardım eğitimi verildi

Zonguldak Haberleri