Taktir edileceği gibi gazetecilik mesleği hiç o kadar kolay değildir. Zor bir meslek olduğu kadar da onurludur. Vatandaşlar eline ulaşan herhangi bir basına ait gazete, dergi vs. gibi gün boyu bin bir emekle hazırlanan ve noktasına virgülüne kadar titizlikle uğraşılıp okuyucularının hizmetine sunduğu gazeteyi gözden geçirir, ilgisini çeken haberlere, köşe yazılarına bakar ve saatlerce uğraşılan gazeteyi 5-10 dakikada bitirir ve bir kenara bırakır veya akşam tekrar gözden geçirmek istiyorsa evine götürür. Ne yapmak isterse onu uygular. Bu durum madalyonun bir yüzüdür.

Oysa madalyonun öbür yüzü öyle değildir. Resmi ilan alıyorsan ekonomik yükü ağırdır. 6 sigortalı eleman çalıştırmak zorunluluğu, maaşlar ve matbaada basım ve dağıtıcı da eklendiğinde omuzlara binen yük bazen taşınamaz duruma gelebilmektedir. Tüm bu olumsuzluklara rağmen Gazeteciler bu kutsal ve onurlu mesleği severek yapmakta ve toplumun aynası olmaya devam etmektedir. Hele hele gazete patronlarının yükü çok daha ağırdır. Sigorta, maaş, vergi vs. derken düşünmekten yarı ömrü gitmektedir.

Bu kısa değerlendirmeden sonra şimdi gelelim Zonguldak’ta Bismillah deyip çıkarmaya başladığımız İMZA Gazetesine…

Değerli meslektaşım Osman Sav ile birlikte Mayıs 2016 tarihinde birlikte İMZA Dergisini çıkarmaya karar verdik ve ofset donanımlı Zonguldak’ın sorunlarının ağırlıklı olduğu ilk sayımızı okurlarımızın hizmetine ve taktirine sunduk. İlk sayı, 2.sayı ve akabinde de 6 sayı aksaksız çıkarttık. Dergimiz ilk sayıdan itibaren inanılmaz bir rağbet gördü ancak renkli ve ofset baskı olması sebebiyle maliyetleri gelirinden çok giderlerde aşırı zorlama yapınca tekrar başka bir alternatifle yola devam etme kararı aldık ve sonunda İMZA Gazetesini Kozlu merkezli haftalık olarak yayına başladık.

,aaa-2

Sözleşmeli öğretmen atama başvurusu yayımlandı! O tarihte belli olacak! Sözleşmeli öğretmen atama başvurusu yayımlandı! O tarihte belli olacak!

Kozlu ilçesinden resmi ilan alabilmek adına aksaksız ve düzenli çıkmak zorunluluğunu tam haliyle 1 sene boyunca yerine getirdik ve basın ilan kurumunun denetiminden de olur alarak resmi ilan alan ilk haftalık gazete olduk. Bu inanmışlığın ve doğru habercilik yapmanın mükafatı oldu.

Zonguldak’a ve ülkemize adam gibi gazetecilik mesleğini yapabilmenin mutluluğu içerisinde aradan tam 6 yıl geçiverdi ve 24 Mayıs 2023 günü de 7. Yılımız girmenin sevincini İMZA ekibimizle birlikte Kozlu ofisimizde hep birlikte kutladık.

Burada şunu da ekleme yapmak gerekirse gazetenin yanı sıra basın ilan kurumunun tüm internet sitelerine resmi ilan verme duyurusundan sonra 6 sigortalı çalıştırma şartı, meslekte sürekliliği hak eden basın mensubu arkadaşlarımızla birlikte hem gazete ve hem de internet sitesi gazeteciliğinde bizde varız diyerek işe koyulduk. Bu işi severek yapan İMZA ekibiyle birlikte her gün harıl-harıl 40-50 hatta 60 haber yaparak İMZA’mızı atmaya devam ediyoruz.

Doğru, dürüst, sahih, ilkeli, ahlaklı şekilde inanıyoruz ki İMZA artık Zonguldak’ta çok daha ses getirmeye devam edecektir. Çünkü biz bu işi seviyoruz ve severek yapıyoruz. İMZA’mızı attık, sizde atın ve İMZA’da kalın.

Bu onurlu yolda gazetenin Genel Yayın Yönetmeni olarak başta kurucusu dost ve arkadaşım Osman Sav olmak üzere yıllardır bizimle olan gazeteye her anlamda çok büyük katkısı ve emeği geçen can yoldaşımız muhabirimiz İrem Karagöz’e ve internet gazeteciliğine de başladığımız yeni yolda ekibe katılan yılların deneyimli gazetecisi A.A Bölge Müdürlüğünden emekli Orhan Akyüz’e, genç dinamik meslektaşımız Emre Can Bayram’a, aramıza yeni katılan 4 yıllık gazetecilik üniversitesi mezunu Aybüke  Ünal’a ve Emre Sezer’e katkılarından dolayı çok teşekkür ediyor ve sorumluluğumuzun bilinci içerisinde nice yaşlar temenni ediyorum.

Sağlıcakla kalın İMZA’da kalın…