Amasra Belediyesi "Amasra Maden Faciası" 1. yıl dönümü için anma töreni düzenleyecek. Anma törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu teşrif edecek. 

Bartın'da yol üzerinde heyecanlı anlar! Bartın'da yol üzerinde heyecanlı anlar!

Geçtiğimiz yıl Amasra maden faciasında hayatlarını kaybeden madenciler bu yıl unutulmadı. 

 “14 Ekim 2022” amasra Maden Faciasının 1. Yıldönümü Anma Programı;

18.10 Madenci Anıtında Tören ile başlayıp, 18.30 Madenci Anı Mekânı ve Cumhuriyet Meydanı Düzenlemesi Açılış Töreni ile birlikte Protokol Konuşmaları ile devam edip, 20.00 Medeniyetler Korosu “Bir göçükten bir göçüğe sesinizi duyduk” Anma Konseri ile sona erecektir.

Anma programı kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Amasra Belediyesi’nin düzenlemesini ortak yaptığı Madenci Anı Mekânı ve Cumhuriyet Meydanı’nın açılışı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından gerçekleştirilecektir

Anma programı, 6 Şubat’ta gerçekleşen Kahramanmaraş depreminde 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu’nun ‘’Bir Göçükten Bir Göçüğe Sesinizi Duyduk’’ anma konseriyle sonlanacaktır.

Anma programı “14 Ekim 2022 tarihinde, Amasra ilçemizde Türkiye Taşkömürleri Kurumu Amasra Taşkömürü İşletme Müessesesinde, saat 18:15 sıralarında (16:00 - 24:00 vardiyasında) –300 kotunda grizu patlaması meydana gelmiş, 43 madencimiz vefat etmiştir. Bu facianın yıl dönümüne; Belediyemiz tarafından bir anma programı düzenlenecektir.

Programımız öncesi; Belediye Başkanı Recai Çakır, benzer faciaların tekrar gerçekleşmemesi için yapılması gerekenler, kamunun bu konudaki sorumlulukları çerçevesinde 1 yıllık deneyimimizi sizlerle paylaşmak istemektedir. Acılar paylaşa paylaşa azalıyor hizmetler paylaşa paylaşa çoğalıyor, şiarıyla hareket eden Cumhuriyet Halk Partisi Derman Belediyeciliğinin en iyi örneklerden biri olan ‘’İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Amasra Belediyesi Cumhuriyet Meydanı Düzenlenmesi Projesi’’ni sizlere sunmak, kardeş belediyecilik yöntemiyle öz bütçemizle karşılanması mümkün olmayan ama hayata geçirip, halkımızın kazandırdığımız benzer projelerimizi sizlere tanıtmak isteriz” diyerek vatandaşlar davet edildi.