Kent merkezinde yoğun sis! Kent merkezinde yoğun sis!

Zonguldak Belediye Başkanı ve Cumhur ittifakı'nın Belediye Başkan Adayı Ömer Selim Alan, kent meydanı projesini kamuoyuna tanıttı. 

Proje tanıtımına Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın yanı sıra; AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan, MHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıldız, MHP Merkez İlçe Başkanı Çağatay İpekçi, Belediye Meclis Üyeleri ve parti mensupları katıldı. 

Whatsapp Image 2024 02 28 At 11.55.09

Başkan Alan, proje kapsamında Zonguldak Valiliği binasının başka bir noktaya taşınarak bu kısma kent meydanının yapılmasının planlandığını söyledi. Zonguldak’ta kent meydanı noktasında sıkıntılar yaşandığını hatırlatan Başkan Alan; “2019'da başladığımız geleneği sürdürüyoruz. O zaman da yapmayı planladığımız projelerimizi direkt yerinde sizlerle beraber vatandaşlarımıza duyurmuştuk. 2024-2029 vizyonunun 7 projesini de Cumartesi günü açıklamıştık. Malumunuz ilkini, Zonguldak Kent Meydanı Projesi'ni hemen sahilden Valiliği de arkamıza almak kaydıyla, gene sizlerin vasıtasıyla, teşkilatımızla beraber Cumhur İttifakı olarak paylaşıyoruz. Şehrimizin bir kent meydanı yok. Bunun da sıkıntılarını hep beraber yaşıyoruz. En son Cumhuriyetimizin 100'üncü kutladığımız 29 Ekim 2023 tarihinde Madenci Anıtı önünde yaptığımız kutlama programlarında vatandaşlarımızdan da bize yoğun şekilde bununla ilgili sıkıntılar, şikayetler, talepler geldi. Ne yazık ki vatandaşlarımız o heyecanı, o coşkuyu caddede dizilerek çok da olaya vakıf olmadan bir meydan olmadığı için, çok net göremedikleri için bizlere bunu haklı olarak bildirdiler. Bizler valilik binamızın daha güzel bir yere taşıyarak belediye binamızı hakeza valilikten kalkan yeri bir meydan yapmak istiyoruz ki; projemiz zaten buydu. Biliyorsunuz sahili bütünleştirmiştik. İnsanlarımızın, çoluk çocuk hepimizin nefes alabileceği, dinlenebileceği, yarın hem resmi törenlerimizi, hem de diğer özel günlerdeki törenlerimizi rahat rahat yapabileceğimiz, konserlerden tutun da her türlü etkinliğimize cevap verebilecek vatandaşlarımızın istediği bir kent meydanı projesi düşündük, hayal ettik. Vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine  istişare ettik. Siyasi irade de burada. İnşallah valilik binamızı daha güzel bir yere taşıyarak buradaki alanı da bütün hemşehrilerimizin, şehir dışından gelen misafirlerimizin, gurbetçilerimizin, çocuklarımızın, yaşlılarımızın, engellilerimizin kullanabileceği rahat nefes alabileceği, oturup soluklanabileceği bir büyükşehire yakışır kent meydanı projesini sizlerin vasıtasıyla açıklamış oluyoruz. Hayırlı uğurlu olsun Zonguldak'ımıza inşallah” diye konuştu.

Emre Can Bayram

Zonguldak Haberleri