Çaycuma Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen deprem tatbikatında Merkez üssü Bartın'da saat 12.30'da meydana gelen depremle birlikte hastanenin deposunda rafların senaryo gereği devrilmesiyle rafların altında kalan hastane personeli gerçeği aratmayan kurtarma tatbikatı ile kaldıkları yerden çıkarıldı. 

Depremin şiddetiyle yaralanan personeller Umke ve hastanenin Arama-Kurtarma ile Sivil Savunma ekiplerinin de katıldığı çalışmayla olay yerine gelen 112 sağlık ekiplerinin müdahalesiyle alınarak daha sonra ambulanslarla hastanenin acil bölümüne sevki gerçekleştirildi. 

Gurbetçi vatandaş kaldığı evde ölü bulundu! Gurbetçi vatandaş kaldığı evde ölü bulundu!

Yapılan deprem tatbikatı ile hastane dışında kalan vatandaşlar bir anda ne olduğu anlamaya çalışsada yapılan tatbikatın senaryo gereği olduğu kısa sürede anlaşıldı. Tatbikat sorunsuz şekilde bitirilirken, daha sonra hastane yönetimince yapılan tatbikatın olası bir deprem anında hastanenin alınacak önlemler hakkında bilgi alışverişinde bulundular. 

Çaycuma Devlet Hastanesi Müdürü Feti Kuzu, tatbikatta yer alan personellere teşekkür ederek, deprem ve doğal afet gibi olaylarda hastanece hazır olduklarını ifade etti. 

Editör: Emre Sürücü