20 Nisan'da Zonguldak Filyos'ta karadeniz doğalgazını çıkarmak için yapılan açılışta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TTK'ya işçi alınacağının müjdesini vermişti. İlk etapta 1000 işçi alınacağı açıklanırken Cumhurbaşkanı Erdoğan sonra 1000 işçi daha alınacağının müjdesini vermişti. Yeni yapılacak alıma ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan bazı açıklamalarda bulundu. Erdoğan “Türkiye Taş kömürü kurumuna 2000 yeni madenci alarak hem madencilere olan şükranlarımızı ifade edeceğiz hem de üretimi artırarak ekonomimize katkı sağlayacağız.” ifadelerini kullandı. 

PERSONEL ALIM İLANI BEKLİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından madenci alımına ilişkin başvuru tarihi, şartları, kontenjan ve diğer şartlar merak ediliyor.

Dere ıslahı tam gaz! Bozkurt çalışmaları inceledi Dere ıslahı tam gaz! Bozkurt çalışmaları inceledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması sonrası Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) yapılacak 2000 yeni madenci alımı için personel alımı ilanı bekleniyor. Kamuda ve özel sektörde görev yapan 11 bin madencinin deprem bölgesindeki çalışmalarına vurgu yapan Erdoğan, sevindiren haberi verdi. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) bünyesinde bin yeni madenci alımı gerçekleştirilecek. Başvuru şartları, tarihler, kontenjan ve alım yapılacak iller için gözler başvurulara çevrildi. Peki TTK 2000 madenci alımı başvuruları ne zaman? İşte, konuyla ilgili son yaşanan gelişmeler…

2000 MADENCİ ALARAK ŞÜKRANLARIMIZI İFADE EDECEĞİZ

Cumhurbaşkan Erdoğan, madenci alımı bekleyenlere sevindiren haberi verdi. Kamuda ve özel sektörde ocaklarda görev yapan 10 bin madencinin deprem bölgesindeki çalışmasına vurgu yapan Erdoğan “Türkiye Taş kömürü kurumuna 2000 yeni madenci alarak hem madencilere olan şükranlarımızı ifade edeceğiz“ ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili olarak Türkiye Taşkömürü Kurumundan kısa süre içerisinde madenci alımına ilişkin ilanın yayınlanması bekleniyor.

Yayınlanacak ilan ile birlikte başvuru özel ve genel şartları, ikamet ve eğitim şartı olup olmadığı belli olacak.

TTK PERSONEL ALIMI ŞARTLARI NELER?

2000 yeni madenci alımı için başvuru şartları henüz belli olmadı. Madenci alımına ilişkin personel alımı şartları ilanın yayınlanması ile birlikte açıklanacak. Ancak TTK personel alımı şartları geçtiğimiz yıllarda şu şekildeydi;

  • İlan tarihi itibari ile 18 yaşını tamamlamış olmak,
  • En az İlkokul mezunu olmak,
  • İlan tarihi itibari ile 32 yaşından gün almamış olmak,
  • Askerlikle ilişiği olmamak.