Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Türkiye'nin genç yeteneklerini teknolojiye hazırlamak amacıyla yurt genelinde faaliyet gösteriyor. Türkiye'nin 81 ilinde bulunan 139 Deneyap Teknoloji Atölyesi, Robotik ve Kodlamadan Nanoteknolojiye, Tasarım ve Üretimden Yapay Zekaya kadar 11 farklı alanda eğitimler sunuyor. Milli Teknoloji Hamlesi'nin bir parçası olarak hayata geçirilen Deneyap Teknoloji Atölyeleri, geleceğin mühendisleri ve teknoloji liderlerini yetiştirmeyi hedefliyor.

Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nin yeni öğrencilerini beklediği başvurular 7 Şubat'ta başladı ve 25 Şubat 2024 tarihine kadar devam edecek. Türkiye'nin dört bir yanından katılım için başvuruda bulunan öğrenciler, Milli Teknoloji Hamlesi'nin bir parçası olarak Deneyap'ın sunduğu fırsatlarla geleceğe yönelik teknolojik beceriler kazanma şansına sahip olacaklar.

Deneyap Teknoloji Atölyeleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın iş birliğiyle oluşturulan Deneyap Türkiye Projesi çerçevesinde faaliyet gösteriyor. Atölyelerde öğrencilere proje temelli eğitimlerle Robotik, Kodlama, Tasarım ve Üretim, Nanoteknoloji gibi alanlarda geniş bir yelpaze sunuluyor.

Eğitim süreci iki aşamadan oluşan Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nde öğrencilere, ilk 24 ay proje temelli derslerle temel teknoloji bilgisi kazandırılıyor. Son 12 ay ise takımlar dönemi olarak adlandırılıyor ve öğrenciler gruplar halinde projeler geliştirme fırsatı buluyorlar. Deneyap öğrencileri, bu süreçte tasarım ve üretimden yazılım teknolojilerine kadar geniş bir yelpazede beceriler geliştiriyorlar.

Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nin öğrenci seçim süreci, e-sınav, çevrim içi eğitim ve görev tamamlama, ve uygulama sınavı olmak üzere üç aşamadan oluşuyor. E-sınav, adayların muhakeme, veri yorumlama, problem tespiti gibi becerilerini ölçüyor. Başvuruda bulunan öğrenciler, çeşitli konulardan toplamda 40 sorunun yer aldığı E-sınavı başarıyla geçmeleri durumunda diğer aşamalara geçiş hakkı elde ediyorlar.

CHP İlçe Teşkilatından HÜR Gazeteciler Cemiyeti'ne Anlamlı Ziyaret... CHP İlçe Teşkilatından HÜR Gazeteciler Cemiyeti'ne Anlamlı Ziyaret...

Deneyap Teknoloji Atölyeleri'nin öğrencilere sağladığı eğitimler tamamen ücretsiz olarak sunuluyor. Atölyeler, Türkiye'nin dört bir yanında gençlerin teknoloji konusundaki yeteneklerini geliştirmelerine olanak tanıyor. Öğrenciler, Deneyap eğitimleri sonunda özgün projeler geliştirerek ulusal ve uluslararası yarışmalara katılma imkanı elde ediyorlar.

Deneyap Teknoloji Atölyeleri, genç nesillerin teknoloji konusundaki merakını ve yeteneklerini artırarak Türkiye'nin teknolojik kalkınmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

Editör: İrem Karagöz