İTO Başkanı Şekib Avdagiç "Yetişmiş çalışan sayımız artmalı. Tuzla tersaneler bölgesinde kaynakçılar 100 dolara çalışıyordu, 200 dolar istemeye başladılar. Süreç, Uzak Doğu'dan kaynakçı getirme noktasına geldi" dedi.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, enflasyondaki istenmeyen yüksek seyirin kredi faizleri üzerinde olumsuz bir etki yarattığına dikkat çekti. Avdagiç, Türkiye ve dünya ekonomi gerçekliklerine atıfta bulunarak, enflasyondaki düşüş eğiliminin olmamasının kredi faizlerinin gerilemesi açısından önemli bir faktör olduğunu vurguladı.

Uygulama insanların canını hiçe sayıyor! Uygulama insanların canını hiçe sayıyor!

Enflasyonun hızla tek haneli rakamlara çekilmesi gerektiğini belirten Avdagiç, bu düşüşün sadece geçici değil, kalıcı olması ve daha da aşağılara inmesi gerektiğini ifade etti. Avdagiç, mevcut yüzde 9-9,5 enflasyon oranının hala yüksek olduğunu belirterek, ekonominin sağlıklı bir şekilde işlemesi için enflasyonun daha düşük seviyelere çekilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Avdagiç, enflasyonun kontrol altına alınmasının ekonomik istikrarın sağlanması açısından kritik bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, bu sürecin finansal piyasalara ve kredi faizlerine olumlu bir etki yapması için çabaların hızlandırılması gerektiğini belirtti.