İzmir Demir Çelik Sanayi A.Ş. (IZMDC) tarafından 22 Mayıs 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde, Çelikhane Kapasite Artışı Yatırımının tamamlanması hakkında açıklama yapıldı.

Sıcak Testler Tamamlandı, Üretime Başlandı

Açıklamada, şirketin çelikhane yatırım sürecine ilişkin gelinen aşamada sıcak testlerin tamamlandığı, performans testlerinin devam edecek şekilde yatırımın devreye alındığı ve yeni çelikhanede üretime başlandığı belirtildi. Yeni yapılan çelikhane ile birlikte yıllık 1.500.000 ton olan çelikhane üretim kapasitesi, yıllık yaklaşık 3.100.000 tona çıktı.

Modern Teknoloji ve Yüksek Verimlilik

Yeni tesis, modern teknolojilerle donatılmış olup, üretim süreçlerini optimize ederek daha kaliteli, daha yüksek verimlilik ve enerji tasarrufu sağlayarak daha düşük maliyetle çelik üretimi yapılmasını sağlayacaktır. Ayrıca, yeni çelikhane ile birlikte kütük üretiminin artmasıyla yarı mamul ithalatına tamamen son verilmesi, kütük satışının artırılması ve taleplere daha hızlı ve etkin yanıt verilmesi amaçlanmaktadır. Bunun yanında, çevre dostu ve enerji verimliliği yüksek üretim yöntemleriyle karbon ayak izini düşürerek sürdürülebilirlik hedeflerine katkıda bulunulması hedeflenmektedir.

Finansal Performans ve Rekabet Gücü Artacak

Kapasite artışı neticesinde, üretim maliyetlerindeki düşüş ve artan yarı mamul satış hacminin yıllık hasılatı artırması beklenmektedir. Bu gelişmelerin, şirketin finansal performansını güçlendirip pazardaki rekabet gücünü artırması öngörülmektedir.

Temenniler ve Dil Klozu

İSDEMİR'iN ÇED Süreci Başladı! İSDEMİR'iN ÇED Süreci Başladı!

Yeni çelikhane yatırımı ile ilgili olarak, “Yeni çelikhanemizin ülkemize, sektörümüze ve şirketimize hayırlı olmasını temenni ederiz” ifadesine yer verildi. Ayrıca, açıklamanın İngilizce çeviri metinlerinde herhangi bir farklılık olması durumunda Türkçe açıklamanın esas kabul edileceği belirtildi.

Kaynak: İHA