Chp Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul "Zonguldak'ın Havası Alarm Veriyor!" Chp Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğrul "Zonguldak'ın Havası Alarm Veriyor!"

Zafer Partisi Zonguldak İl Başkanı Oğuzhan Turhan, verilen 9 şehidin ardından açıklama yaptı. 
Turhan’ın açıklaması şu şekilde: 
“Maalesef ki içimiz kan ağlıyor. Yaramız çok büyük. Her seferinde şehitlerimizin kanı yerde kalmadı açıklamaları bizleri tatmin etmiyor. Biz şehitlerimizin kanının yerde kalmasında değil, dökülen her damla gözyaşının hesabının sorulmasını istiyoruz. Bunun sorumlularının bir an evvel ortaya çıkarılması ve gerekli önlemlerin alınması, tedbir önlem almayan hatalı ve kusurlu kişilerden de hesap sorulması gerekiyor. Aksi takdirde geçen sefer de aynı sorunları yaşadık. Hava şartları bahane edildi. Yeterli değil. Zira sihalarımız puslu havalarda bile görüntü alabilecek yeteneklere sahipken bir yerlerde hata var. Kanları yerde kalmasın, biz kan değil; dökülen her damla gözyaşının hesabının sorulmasını istiyoruz. Helallik istemesin kimse. Biz bu memlekette artık kimseye helallik verecek durumda değiliz. Biz kimseyle helalleşmeyeceğiz. Gün gelip yetkiler bize geçtiğinde, Zafer Partisi iktidara geldiğinde kimseyle helalleşmeyeceğiz, hesaplaşacağız. Bu vatan evlatları toprağa düşmek zorunda değil. İnşallah bundan sonraki dönemde tedbirler daha sıkı alınır ve bu memleket daha fazla evlatlarımızın kanı ile sulanmaz. 
Ayrıca şehitlerimizin üstünden siyaset yapan ve tertiplenen yürüyüşe Filistin bayrakları ile katılan zihniyeti kınıyoruz. Şehrimizde İl teşkilat binasına şehitlerimizin anısına Türk bayrağı asamayan aciz Siyasi Parti il Başkanlıkları var ne üzücü ve utanç verici bir durum. Yazıklar olsun demekten başka bir şey gelmiyor elimizden tüm Zonguldaklı hemşehrilerimizin takdirine bırakıyoruz.”