Zonguldak'ın İncivez Mahallesi'nde sabah saatlerinde meydana gelen olayda, bir taksi sürücüsünün ehliyetsiz araç kullandığı ihbarı polis merkezine ulaştı. İhbar, sürücünün trafik güvenliğini tehlikeye attığı endişesiyle anında ekiplerin harekete geçmesine sebep oldu.

Polis ekipleri, ihbar üzerine olay yerine hemen intikal etti. İlk olarak, aracın marka ve model bilgilerini alarak taksiyi durdurmak üzere operasyon başlattılar. Taksinin bulunması ve sürücünün tespiti için geniş çaplı bir arama başlatıldı.

Zonguldaklı sanatçı yoğun bakıma alındı! Zonguldaklı sanatçı yoğun bakıma alındı!

Ekipler, olayın detaylarını araştırırken, taksiyi kullanmış olabilecek potansiyel sürücüleri belirleye çalıştı. Aynı zamanda, taksiyi kullanırken görülen kişinin kimliğini belirlemek ve ehliyet durumunu ortaya çıkarmak amacıyla titiz bir takip süreci başlatıldı.

Ehliyetsiz Araç Kullanmanın Ceza

Ehliyetsiz araç kullanmak hem aracı kullanan kişi için hem trafikteki diğer kişiler için büyük risk oluşturur. Sürücü belgesi olmadan trafiğe çıkan kişi ile aracın sahibi farklı ise ehliyetsiz araç kullanan kişiye de aracın sahibine de ceza kesilir. 2024'de ehliyetsiz araç kullanma cezası ise 12.977 TL'dir.

Emre Can Bayram 

Zonguldak Haberleri