Özel sektör firmaları tarafından yayımlanan duyurularda, en az ilkokul mezunu olmak kaydıyla 6 bin 839 temizlik görevlisi alınacağı belirtildi. Bu alımlar, Aydın, Ankara, İzmir, İstanbul, Kırklareli, Afyonkarahisar, Kocaeli, Antalya, Elazığ, Denizli, Bursa, Muğla, Yalova ve Eskişehir başta olmak üzere birçok şehirde gerçekleştirilecek.

Başvuru Yeri ve Şartları

Temizlik görevlisi alımı başvuruları, İŞKUR’un web sayfası üzerinden online olarak yapılmaktadır. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar, https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=4335 adresi üzerinden İŞKUR kullanıcı adı ve şifresi ile giriş yaparak, açık iş ilanları kısmından kendilerine uygun ilanlara başvurabilirler.

Temizlik Görevlisinin Görevleri Nelerdir?

Kozlu’da işsizlere umut kapısı! Açıldı Kozlu’da işsizlere umut kapısı! Açıldı

Temizlik görevlisinin başlıca görevi, çalıştığı işletmenin prensiplerine uygun olarak tüm temizlik ekipmanlarını doğru ve etkili bir şekilde kullanarak temizlik işlerini gerçekleştirmektir. Bu süreçte çevre koruma düzenlemelerine, mesleki verimlilik ve kalite standartlarına da uyum sağlaması gerekmektedir.

Detaylı Görev Tanımı

  • Alan Havalandırma: Çalışılan alanın havalandırılmasını sağlamak.
  • Temizlik İşlemleri: Temizleme ve süpürme işlemleri, yüzeydeki kir ve tozları almak, çalışma alanındaki çöpleri toplamak.
  • Cam ve Zemin Temizliği: Cam silmek, zeminleri parlatmak.
  • Kişisel Hijyen: Kendi temizliğine özen göstermek.
  • Ekipman ve Malzeme Koruma: Vakumlama, otomatla süpürme, sanayi süpürgeleri ile üretim alanlarını temizleme ve temizlik işlemlerinden zarar görme ihtimali olan malzeme ve eşyaları koruma önlemleri alma.
  • Çeşitli Temizlik Görevleri: Üretim yapan büyük işletmelerde üretim sahası, idari ofis binaları ya da bina dışındaki genel temizlik alanlarından sorumlu olmak.
  • Büro Temizliği: Tuvalet, lavabo, idari ofis camları, tüm teknik donanımlar, masa, dolap ve yüzey temizliği.
  • Üretim Alanı Temizliği: Makine ve teçhizat temizliği, saha zeminindeki toz, kir ve lekelerden arındırma, lavabo ve tuvaletlerin temizliği, hijyen sağlama, atık deposu ve tıbbi atıkların toplanması.

Temizlik görevlileri, görev ve sorumluluklarını günlük, haftalık veya aylık temizlik planlarına göre yerine getirirler. Ayrıca, amirleri tarafından kendilerine verilecek diğer görevleri de üstlenerek tamamlarlar.

Işkur Iş Başvurusu (1)

Işkur Iş Başvurusu (2)

Başvuru Detayları İçin İŞKUR Resmi Sitesi

Başvuru ve diğer detaylar için İŞKUR’un resmi web sayfasını ziyaret edebilirsiniz: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=4335

HABER MERKEZİ

İş İlanları Haberleri

Editör: Aybüke Ünal