Sezon başından beridir bir türlü istikrarlı performans sağlayamayan ve inişli-çıkışlı grafik sergileyen Zonguldak Kömürspor, ucuna kadar geldiği Play-Off iddiasından son haftalardaki çöküşü sebebiyle maalesef uzaklaşmıştı.

Kendi sahasında aldığı yenilgileri sayamadığımız ve çok büyük puan kayıpları yaşayan Kırmızı-Lacivertliler, bir önceki hafta da sahasında Hekimoğlu Trabzon’a 3-0 mağlup olunca taraftarlar da artık isyan noktasına gelmişti ve futbolcular aleyhine ağır sloganlar atılmıştı.

Bu ağır yenilgiler sonrası bundan sonraki haftalarda kümede kalma hesapları yapan Zonguldak Kömürspor takımı bu moral bozukluğu altında küme düşmesi kesinleşen Şanlı Urfa deplasmanına gitmeden önce gerek yöneticiler ve gerekse Antrenör Serkan Afacan takıma moral anlamında demeçler vererek camiayı birlikteliğe davet etmişti.

Emekli madencinin resimleri Zonguldak Maden Müzesi’nde! Emekli madencinin resimleri Zonguldak Maden Müzesi’nde!

Böylesine gergin günlerin ardından (ACABA ?..) soruları altında Urfa deplasmanına giden Zonguldak Kömürspor’un mutlak kazanmaktan başka çaresi yoktu. Herkes maçın sonucunu merakla beklerken son 10 dakikaya girildiğinde skor 1-1 idi.

İşte ne olduysa bu 5 dakika içinde oldu ve Zonguldakspor üst üste 3 gol birden atma başarısı göstererek karşılaşmadan da 4-1 galip ayrılarak derin bir OHHH çekildi. Puanını da 35 yapan Kırmızı-Lacivertliler, bu hafta kendi saha ve seyircisi önünde 1 puan üste olan 36 puanlı Sarıyer’i konuk edecek.

Yapılan hesaplara göre de eğer Zonguldak Kmürspor takımı Sarıyer engelini 3 puanla geçerse 38 puanla ligde çok rahat bir bölgede yerini alacak ve kümede kalma adına da son derece rahatlamış olacak.

Mustafa EMEN