Yükseköğretimdeki yenilikçi adımlarına bir yenisini ekleyen Kastamonu Üniversitesi, Teknokent Girişim Vadisi'nde bulunan Prototip Atölyesi ile öğrencilere ve girişimcilere yönelik bir eğitim ve çalışma platformunu hayata geçirdi.

Kuluçka Merkezi'nde İnovasyon ve Girişimcilik Eğitimleri Devam Ediyor

Kastamonu Üniversitesi'nin Teknokent Girişim Vadisi Kuluçka Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Prototip Atölyesi, özellikle ön kuluçka öğrencileri ve mezunları ile Teknofest'e hazırlık yapan takımların kullanımına açıldı. 

Kkastamonu Üniversitesi Teknofest Teknoloji (1)

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal'ın Katılımıyla Açılış Töreni Gerçekleşti

Prototip Atölyesi'nin açılış törenine, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Teknokent Yönetim Kurulu Üyeleri, Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Güray Parçal, Kastamonu Teknokent Genel Müdürü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kasım Yenigün, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer çük, Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, iş insanı Hüseyin Avni Üster ve Tuncay Yılmaz katıldı.

Kastamonu Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Kasım Yenigün'den Açıklamalar

Kastamonu Teknokent Genel Müdürü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kasım Yenigün, açılışta yaptığı konuşmada, teknoloji ve girişimcilik alanındaki çabaların meyvelerini toplamanın heyecan verici olduğunu ifade etti. Özellikle genç girişimcilerin ve fikir sahiplerinin bu atölye aracılığıyla düşüncelerini somut bir ürüne dönüştürebileceklerini vurgulayarak, üniversitenin inovasyon ve girişimcilik konusundaki liderliğine vurgu yaptı.

Motosiklet ile otomobil çarpıştı! Motosiklet ile otomobil çarpıştı!

Kkastamonu Üniversitesi Teknofest Teknoloji (4)

İnovasyonun ve Yeniliğin Kalbi

Prototip Atölyesi, 3D yazıcı, 3D pen baskı kalemi, kodlama kiti, lehim istasyonu, mum/silikon tabancası, ışıklı çizim masası, çelik tekstür seti, hassas terazi, modelaj takımı, kretuar seti, ahşap oyma seti, yuvarlak delik açma seti, taşlama cihazı, havya standı, LCD ekranlı dijital mikroskop, dijital multimetre, inverter kaynak makinası, sanal gerçeklik gözlüğü, 3D tarayıcı, şerit testere makinesi, profil kesme makinesi, lazer mesafe ölçüm cihazı, mengene sistemi, freze makinası gibi birçok aracı bünyesinde barındırarak katılımcılara geniş bir imkan sunuyor.

Kkastamonu Üniversitesi Teknofest Teknoloji (3)

İHA

Kastamonu Haberleri