Dün yaşanan maden faciasında, bir arkadaşı ile göçük altında kalan Murat Çetinkaya, yapılan 5 saatlik yoğun çalışma sonucunda maalesef kurtarılamamıştı. Olay, Gelik beldesi Ayiçi Mahallesi'nde bulunan Akkurt Madencilik Şirketi'nin işlettiği özel bir maden ocağında meydana gelmişti.

Maden Faciasında Hayatını Kaybeden Madenci Toprağa Verildi!1 (1)

Murat Çetinkaya'nın cansız bedeni, gerçekleştirilen çalışmaların ardından çıkarılarak ailesine teslim edilmişti. Faciada hayatını kaybeden madenci için bugün cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenine, ailesinin yanı sıra bölge halkı ve madencilik sektöründen çok sayıda kişi katıldı. Gözyaşları içinde gerçekleşen törende, Murat Çetinkaya dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Zonguldak Maden Müzesi'nde edebiyat ve sinema söyleşi etkinliği düzenlendi! Zonguldak Maden Müzesi'nde edebiyat ve sinema söyleşi etkinliği düzenlendi!

Maden Faciasında Hayatını Kaybeden Madenci Toprağa Verildi!1 (3)

OLAYIN DETAYLARI

Dün akşam 21.00 sıralarında Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesi Ayiçi Mahallesi’nde Akkurt Madencilik Şirketi tarafından işletilen özel bir maden ocağında göçük meydana geldi.

Göçük altında kalan Erdem Yıldız ve Murat Çetinkaya isimli madencileri kurtarma çalışmaları başlatıldı. Erdem Yıldız isimli işçi yaklaşık bir buçuk saatlik çalışmanın ardından sağ olarak kurtarıldı.

Ekipler 5 saatlik çalışmanın ardından Murat Çetinkaya’nın cansız bedenine ulaştı. Çetinkaya’nın cansız bedeni ceset torbasına konularak ambulansa taşıdı.
Bu sırada maden ocağının girişinde bekleyen ailesi; 45 yaşındaki madencinin cansız bedenini görünce sinir krizleri geçirdi.

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu aileyi teselli ederken Murat Çetinkaya’nın cansız bedeni Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Öte yandan Erdem Yıldız’ın ise tedavisi sürüyor.

Aybüke Ünal

Zonguldak Haberleri