Terör örgütü PKK/HPG'nin üst yönetimi tarafından özel olarak görevlendirilen Yunus Demir, terörden arananlar listesinde "Kırmızı Kategoride" yer alıyordu. Ayrıca INTERPOL tarafından da aranan Demir, örgütün üst düzey yöneticilerinden biriydi ve terör eylemlerinin planlanması ve yönetilmesinden sorumluydu.

Yunus Demir, örgütün "Medya Savunma Alanları" olarak adlandırdığı bölgenin sözde sorumluları arasında yer alıyordu. Aynı zamanda PKK/HPG Askeri Konsey üyesi olan Demir, Irak'ta Türk güvenlik güçlerine karşı gerçekleştirilen eylemlerin planlanmasında etkin rol oynuyordu.

Mitten Garada Nokta Opera 934 2 41

MİT OPERASYONU

MİT, Pençe-Kilit bölgesindeki Türk Silahlı Kuvvetleri birliklerine saldırı yapacak terörist grubu eğiten Yunus Demir'i hedef alarak özel eğitimli ajanlarını sahaya sürdü. Uzun süren çalışmaların ardından, Şivan Gever Kod adıyla bilinen Yunus Demir'in yerini belirleyen saha ajanları, operasyon için düğmeye bastı.

Operasyon kapsamında, Yunus Demir ve beraberindeki teröristler MİT'in nokta operasyonuyla etkisiz hale getirildi. Demir'in, Pençe-Kilit harekât bölgesindeki Türk askerine yönelik eylem yapacak teröristlerin son hazırlıklarını kontrol ettiği tespit edildi.

A52Be4A2Shev1Gz3Zeow 0802202494141F73

YUNUS DEMİR'İN TERÖR ÖRGÜTÜNDEKİ GEÇMİŞİ

Yunus Demir, 1995 yılında PKK kadrolarına katıldı. Uzun yıllar boyunca yurt içinde ve Irak'ın kuzeyinde örgütsel faaliyetlerde bulundu. Yurt içinde faaliyet gösterdiği dönemlerde sorumlu olduğu gruplarla karakol baskınlarını organize etti.

46306E95Xkxegv2Le6Gb 08022024469874C6

2014 yılında Irak/Kandil bölgesinde Doğu Kürdistan Savunma Birlikleri (YRK) Yürütmesinde yer aldı. 2015'in ilk yarısında Haki Karaer Akademisi genel sorumlusu olarak faaliyet yürüttü. 2015-2017 arasında Suriye'de YPG Sorumlusu olarak bulundu. 2019'a kadar Sincar HPG Saha Sorumlusu olarak faaliyet gösterdi.

2021'de Irak/Zap bölgesinde Medya Savunma Alanları'nda sözde sorumlu oldu. 2022 yılı itibariyle Medya Savunma Alanları'nda, beşli yönetimde yer aldı. 2023 Ocak ayında Pençe-Kilit operasyonuna karşı koymak üzere örgüt tarafından sorumlu olarak görevlendirildi.

TÜİK ve UNICEF çocuklar için bir araya geldi! TÜİK ve UNICEF çocuklar için bir araya geldi!

Haber Merkezi