Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Osman Bozkan, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 29-30 Mayıs 2024 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilen “Sektörel Mükemmeliyet Merkezlerinin Kurulması Yoluyla Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Teknik Yardım Projesi (METEK III)" kapsamında proje faaliyetleri arasında yer alan Mesleki ve Teknik Eğitimde Kalite Güvence Uygulamalarına ve Kredili Modüler Geçme Sistemi’ne yönelik konferansa katıldı.

Whatsapp Image 2024 05 29 At 20.02.49 (1)

“Öğrenci ve öğretmenlerimizde farkındalık oluşturacaktır”
METEK III Projesi kapsamında yer alan Mesleki ve Teknik Eğitimde Kalite Güvence Uygulamalarına ve Kredili Modüler Geçme Sistemi’ne ilişkin düzenlenen konferansa yönelik değerlendirmelerde bulunan Müdür Bozkan, şu ifadeleri kullandı:

“METEK III Projesi; Mesleki ve Teknik Ortaöğretim kurumlarında çalışan öğretmenlerimizin özel alan yeterliliklerin geliştirilmesi, mesleki ve teknik eğitim ile iş sektörleri arasındaki bağın daimi olarak kurulması yoluyla öğretmenlerin sürekli mesleki gelişiminin sağlanarak sektörde yaşanan gelişmelere öğretmenlerin uyum sağlayabilmeleri açısından büyük katkılar sunmaktadır. 

Projenin kazanımları, mesleki ve teknik eğitim veren okullardaki öğrenci ve öğretmenlerimizde farkındalık oluşturacaktır. Mesleki ve teknik eğitimde kaliteyi artırmayı ve sektörlerle daha güçlü bir entegrasyon sağlamayı da önceleyen proje, uygulamalı eğitimin yanı sıra öğrencileri nitelikli iş gücü olarak yetiştirmeyi de hedeflemektedir.

Konferansta konuşulan, tartışılan konuların, konferans çıktılarının ülkemizin ve ilimizin mesleki ve teknik eğitimine katkı sunacağını umuyor ve hayırlı olmasını diliyorum.”

Whatsapp Image 2024 05 29 At 20.02.49

Konferansın açılış konuşmalarını yapanlar
Bu arada konferansın açılış konuşmalarını; AB Türkiye Delegasyonu Eğitim Sektör Yöneticisi Prof. Dr. Mustafa Balcı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Ersoy Günay ile Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ali Karagöz yaptı.

Zonguldak’tan konferansa katılanlar 
İl Millî Eğitim Müdürlüğü Mesleki Teknik Eğitim Şube Müdürü Erdal Yılmaz ve Zonguldak'ta METEK III Projesinin uygulandığı pilot okullardan 5 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin idarecilerinin yanı sıra öğretmenleri katıldılar.

Minibüs Fabrika Kapısına Çarparak Devrildi! Minibüs Fabrika Kapısına Çarparak Devrildi!

Whatsapp Image 2024 05 29 At 20.02.50

HABER: ORHAN AKYÜZ

Editör: Emre Sürücü