Vatandaşın en önemli temel gıdalarından birisi olan peynir insan sağlığı açısından da son derece önem arz ediyor. Ediyor da bu kadar pahalılık karşısında kim ne kadar alıyor dersiniz?

Sadece peynirde değil elbette her kaleme yapılan zamlar karşısında vatandaş ne yapacağını, nasıl geçineceğini şaşırmış durumda.

Seçim öncesi 19 lira civarında tutulan mazot ve benzin fiyatlarına seçim sonrası hemen her gün yapılan akıl almaz zamlar yediden yetmişe her kaleme yansıdı. Hal böyle olunca da asgari ücrete, emeklilere verilen zamlar da eridi gitti.

beyaz peynir

Maden ocağında kaza! 2 madenci yaralandı Maden ocağında kaza! 2 madenci yaralandı

Şimdi size seçim öncesi zincir marketlerde satılan peynir fiyatlarını gösteriyorum. O günlerde çekmiştim bakın şimdi lazım oldu ve aradaki farkı anlatma imkânı buldum.

“Peynire bak ne kadar da ucuzlamış” demeyin.””

Ucuzlamadı “uçtu uçtu peynir uçtu diyelim.”

Zincir marketlerin birindeki raflarda yerini alan bu peynirlerin şimdiki fiyatları mavi kaptakiler 75 lira, diğer kırmızı kutudaki peynir ise 107 liradan satılıyor. Reklam olur diye ismini yazmadım. Vatandaşın reklama değil ucuza ihtiyacı var.

“Sakla samanı gelir zamanı” demişler. Bende sakladım ve fotoğrafı da işte böyle konuşturdum. Ucuzluğu çoktan unuttu bu millet zamla kalkıp zamla yatıyor. Haber-Yorum: Mustafa Emen.