Karabük'te bir restoranda meydana gelen olayda, soluk borusuna yiyecek kaçan bir çocuk, restoran çalışanı tarafından Heimlich Manevrası ile kurtarıldı. Olay, 44 yıldır faaliyet gösteren bir restoranda gerçekleşti. Çocuğun soluk borusuna yiyecek kaçtığını fark eden çalışan Ferdi Kanış, hemen Heimlich Manevrası uygulayarak çocuğun yeniden nefes almasını sağladı.

OLAY ANI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI

Yaşanan olayın güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerinde, panik içindeki ailenin yardım istemesi ve çalışanın hızla müdahale etmesi görülebiliyor. Çocuğun yeniden rahatça nefes almaya başlamasıyla oluşan olay, güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

ÇOCUK VE AİLESİNİN BÜYÜK PANİĞİ

Karabük'te hem anneler günü hem bahar şenliği eğlencesi... Karabük'te hem anneler günü hem bahar şenliği eğlencesi...

Olayla ilgili bilgi veren Ferdi Kanış, çocuğun 10-11 yaşlarında olduğunu ve annesinin panik içinde yardım istediğini belirtti. Kanış, Heimlich manevrasını restoran sahibinin aldırdığı ilk yardım eğitiminde öğrendiğini ifade etti.

Kurtarılan çocuğun hamile annesinin de olay sırasında paniklediğini ve dışarı çıkartılarak sakinleştirildiğini dile getiren Kanış, olayın ardından çocuğun lavaboya götürülüp yüzünün yıkanarak sakinleştirildiğini söyledi.

İHA

Karabük Haberleri