Selanik’te Konaklama Yapabileceğiniz En İyi Ve En Romantik Oteller

Selanik’te Konaklama Yapabileceğiniz En İyi Ve En Romantik Oteller

Selanik'te nerede kalınır? Selanik'te kalınacak en iyi bölgelerden bazıları Şehir Merkezi, Ladadika, Ano Poli (Yukarı Şehir), Yukarı Toumba ve Kalamaria'dır. Bunlar, çok çeşitli cazibe merkezleri ve olanaklar sunan turistler için şehrin en popüler mahalleleridir. Bu yazıda, Selanik'te kalınacak en iyi mahalleleri, tüm bütçe gezginleri için Selanik'teki en iyi otelleri ve Selanik'te kalınacak en güvenli yerleri seçmenize yardımcı olacağım.

Yunanistan'ın kuzeyinde, Ege Denizi'nin Termik Körfezi'nde yer alan Selanik, ülkenin ikinci büyük şehridir. Tarih meraklıları için antik tarihin yanı sıra muhteşem manzarası, barları, otelleri ve restoranlarıyla dolu olan Selanik, her türden turist için harika bir yerdir.

Selanik, düşük suç oranları ile ziyaret etmek için güvenli bir şehirdir. Ancak, tıpkı bilmediğiniz herhangi bir şehirde yaptığınız gibi dikkatli olmak, uyanık kalmak ve yankesicilikten haberdar olmak önemlidir. Popüler bölgelere bağlı kalmalı ve geceleri zayıf aydınlatılmış veya ıssız alanlardan kaçınmalısınız.

Selanik Şehir Merkezi, turistler için Selanik'teki en güvenli yerlerden biridir, yapılacak ve görülecek çok şey ve tüm bütçe gezginleri için geniş bir otel yelpazesi sunar.

Selanik’te Nerede Kalmalı ?

selanik 2

• Şehir Merkezi (Aristoteles Meydanı ve Egnatia Caddesi): Selanik'in kalbi olan Şehir Merkezi, ilk kez gelen ziyaretçiler için ideal bir üstür. Aristotelous Meydanı ve Egnatia Caddesi'nin yakınında kalmak sizi çok sayıda tarihi mekana, müzeye ve Beyaz Kule, Galerius Kemeri ve Rotunda gibi simge yapılara kolay bir yürüyüş mesafesinde tutar. Mağazalar, kafeler, restoranlar ve barlarla dolu olan bölge, canlı bir atmosfer ve yemek ve eğlence için birçok seçenek sunmaktadır.

• Ano Poli (Yukarı Şehir): Bu pitoresk bölge, dar, dolambaçlı sokakları, taş evleri ve Bizans döneminden kalma surlarıyla karakterizedir. Ano Poli, şehrin ve Thermaic Körfezi'nin muhteşem manzaralarının yanı sıra Agios Dimitrios Kilisesi, Vlatades Manastırı ve Eptapyrgio Kalesi gibi bir dizi önemli simge yapı sunmaktadır. Şehir Merkezinden daha sessiz olan bu bölgede hala çok sayıda taverna, kafe ve butik otellerden misafirhanelere kadar konaklama seçenekleri mevcuttur.

• Ladadika Bölgesi: Şehrin limanının yakınında yer alan bu eski depo bölgesi, restore edilmiş renkli binalarda yer alan çok sayıda bar, restoran ve müzik mekanı ile yemek ve eğlence için popüler bir mekana dönüştürülmüştür. Ladadika'da konaklamak, Selanik'in sahil şeridine ve Sinema Müzesi ve Fotoğraf Müzesi gibi cazibe merkezlerine kolay erişim sağlar. Bölgedeki konaklama seçenekleri arasında butik oteller ve modern apartlar yer alıyor.

• Kalamaria: Şehir Merkezinin güneydoğusunda yer alan bu banliyö bölgesi, daha rahat bir atmosfer ve Selanik sakinlerinin günlük yaşamına bir bakış sunuyor. Kalamaria; palmiye ağaçları, kafeler ve restoranların sıralandığı sahil şeridi ile tanınır. Bölgede ayrıca birçok park, marina ve alışveriş merkezi bulunmaktadır. Kalamaria'daki konaklama seçenekleri, otellerden mutfaklı dairelere kadar değişmektedir.

• Tsimiski Sokağı ve Valaoritou Sokağı: Tsimiski Sokağı ve Valaoritou Sokağı (Şehir Merkezinin kuzeybatısı) çevresindeki bölge, popüler butiklere, şık barlara ve restoranlara ev sahipliği yapmaktadır. Çok sayıda tasarımcı mağazasına ve yerel markaya sahip olduğu için mahalle alışveriş yapanlar arasında özellikle popülerdir.

En İyi Selanik Merkez Otelleri

Eski ve yeninin şehri. 4. yüzyıla kadar uzanan binalar ve anıtlar ve dünyanın her yerindeki herhangi bir büyük, modern şehirde yerini alacak genişleyen çağdaş alışveriş merkezleri ve oteller.

Şehir, Selanik Film Festivali'ne, çok sayıda ticaret fuarına ve çeşitli kültürel etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Bazı çekici plajları, lüks otelleri ve muhteşem restoranları vardır.

Zengin, canlı bir şehir, kendisini şık, modern genç kadınlar, akıllı moda genç erkekler ve hoş, hareketli ama rahat bir yaşam tarzıyla gösteren önemli ölçüde genç bir nüfusa sahiptir.

O halde Selanik'te nerede kalacağınıza karar vermenin bu kadar çok baş ağrısına neden olmasına şaşmamalı. Selanik'te kalınacak en iyi beş yer seçimimiz için okumaya devam edin. Otel tavsiyelerine geçmeden önce daha detaylı Selanik konaklama rehberi için gezilecekyerler-listesi.com/selanik-te-nerede-kalinir/ adlı yazıyı inceleyebilirsiniz.

İşte en iyi ve en popüler Selanik otelleri ;

The Met Hotel

selanik 3-The Met Hotel

Gizemli ambiyansı, büyüleyici sanat enstalasyonları ve endüstriyel liman kenarı konumuyla The Met, seçici gezginler için Selanik'in en eşsiz ve şık beş yıldızlı lüks oteli olarak öne çıkıyor. Şehrin hareketli şehir merkezinden uzaktaki Yeni Limanı'nda yer alan The Met, restoran ve barlarla dolu Ladadika bölgesine taksiyle dört dakika uzaklıktadır. Merkezi Aristoteles Meydanı arabayla altı dakika, sembolik Beyaz Kule ise dokuz dakika uzaklıktadır. Eski şehir Ano Poli ve sahil banliyösü Kalamaria sırasıyla 11 dakikave 19 dakika sürüş mesafesindedir.

Şehrin birkaç çağdaş tasarım otelinden biri olmasının yanı sıra The Met'in Selanik'te eşi benzeri yoktur. Yunan mimar Tasos Zeppos tarafından 1960'lar tarzı tek renkli keskinlikle tasarlanan Design Hotels üyesi, geniş ortak alanlarda düşündürücü çağdaş sanat eserlerini sergileyerek hem bir otel hem de gerçek bir sanat galerisi olarak ikiye katlanıyor. Cam paneller, fabrikalara ve az katlı apartmanlara göz atmanıza olanak tanıyarak şehrin endüstriyel yüzü ile modern zaman cazibesi arasında ilgi çekici bir kontrast oluşturur.

Nisandan ekim başına kadar hizmet veren yedinci kattaki çatı havuz barı Sky Bar, ticari markası olan liman vinçlerini çevreleyerek şehrin 360 derecelik manzarasını sunar.

The Mediterranean Palace Hotel

selanik 4-

Gösterişli Mediterranean Palace oteli, Yunanistan'ın en büyük ikinci şehrine Las Vegas'tan bir dokunuş katıyor ve tuhaf bir stil karışımı sunarken, sonuçta kendi felsefesi içinde gelişiyor gibi görünüyor. Tarihi merkezin kenarındaki Eski Liman'da yer alan batı odaları, en sert gezginlerin kalbini eritmek için Selanik körfezi ve Olimpos sıradağları üzerinden gün batımı manzarası sunmaktadır. Diğer bir artısı, Ladadika gece hayatı merkezinin ucundaki konumu, eğlence tutkunlarına ve gece kuşlarına hitap ediyor.

Electra Palace Hotel

selanik 5-Electra Palace Hotel

Selanik'in merkez meydanına bakan Electra Palace, şehrin tartışmasız en bilinen oteli ve en sevilen mimari simge yapılarından biridir ve sürekli olarak kendini yeniden keşfeder ve gezginler arasındaki popülaritesini korur. Otel 1972'de inşa edildi, ancak o zamandan beri birçok yeniden inşa ve tadilat gördü ve o on yılın kişiliğinden duvarlar ve harç dışında hiçbir şeyin kalmadığını bilmek güzel. Tarz, ceviz ağacı ve mermeri özgürce kullanarak 'yerleşik zenginlik' fısıldayan klasik şıklıktır. Tinos adasından yeşil mermer, Euboea'daki Ritsona köyünden kırmızı ve Attika'daki Dionysos kremini birleştiren zeminlerdeki işlemeli mermer desenler özellikle dikkat çekicidir.

Odalar geniş, sade ve konforludur, ancak bazılarında eski duvar kağıtları ve beklenmedik bir dolap alanı eksikliği vardır. Mermer banyoların tümü, Yunan lüks otellerinin tercih ettiği Karras banyo malzemeleri ile geniştir.

The Modernist Selanik

selanik6-The Modernist Selanik

Şehrin ana Aristoteles meydanına yakın koruma altındaki bir binada yer alan bu zarif bir şekilde yenilenmiş otelde etkileyici bir Selanik tarzı sizi bekliyor. Şıklığı ve zarifliğiyle öne çıkan otel Selanik’te nerede kalınır ? Sorusuna cevap olabilecek en iyi otellerden bir tanesi.

Selanik'in kafesi ve konakların sıralandığı ana meydanı Aristoteles'e 300 metre; İlginç dükkanlar ve uzo barların yer aldığı Nikis Bulvarı sahil şeridi 800 metre uzaklıktadır. Karşılama atıştırmalıkları arasında bir şişe yerel şarap (veya şampanya), el yapımı çikolatalar ve meyveler yer alır. Lobide, odalarda bulunan yerel olarak seçilmiş (ve yaratılmış) tasarım parçalarının satıldığı küçük bir konsept mağazası bulunmaktadır.

Odalar, beş (canlandırıcı derecede basit) kategoride yedi kata yayılmıştır: Küçük, Orta, Büyük, Ekstra Büyük ve Aile. Renkler şık bir şekilde sade: kömür, bej ve koyu ametist. Yatakların arkasındaki büyük siyah renkli aynalar, sarı ahşap parke ve açık renkli ahşap mobilyalara yatıştırıcı bir doğal ışık yansıtır

BM'de yapılan Filistin tasarısı kabul edildi! BM'de yapılan Filistin tasarısı kabul edildi!

Retro tarzı banyolarda duşakabin ve mermer lavabo tezgahları vardır. Hoş dokunuşlar arasında yerel ikramlarla dolu sepetler ve damgalı kartpostallar yer alır. Bazıları balkonlu olan küçük odalar çok rahattır. Alan açısından en iyisi, yatak odası, ayrı oturma odası ve geniş balkonu olan Ekstra Büyük odalardır. Tüm odalarda Marshall radyolar, Candia Strom şilteler ve Nespresso makineleri bulunmaktadır.

Otelde restoran yoktur, ancak düzinelerce restoran yürüme mesafesindedir. Kahvaltı, karmakarışık çatıların üzerinden uzaktan deniz manzarasına sahip güzel yedinci kattaki çatı bahçesinde alınır.

The Caravan Bed & Breakfast

selanik 7-The Caravan Bed

Yunanistan'ın ikinci şehrinin görülmeye değer başlıca yerlerine yürüme mesafesinde, 1920'lerden kalma şık bir şekilde yenilenmiş bir binada yer alan bu üç yıldızlı, retro-şık oda ve kahvaltı tesisinde lüks dokunuşlarla samimi ve yardımsever bir hizmet bekleyebilirsiniz. İçecekler, atıştırmalıklar ve kokteyller sunan hareketli bir bar/kafe de vardır.

Selanik'in popüler bir kesiminde, sonunda yeni metro olacak bir yolun arkasında şaşırtıcı derecede huzurlu bir noktada bulunuyor (MS dördüncü yüzyıldan kalma orijinal kaldırım taşlarına ve kazı yaptıkları diğer buluntulara dikkat edin). Tüm görülmeye değer yerlere yakındır ve kafe ve konakların sıralandığı ana meydan Aristoteles 200 metre uzaklıktadır. Nikis Bulvarı sahil şeridi (ilginç dükkanlar ve uzo barlarıyla çevrili), Halkidiki'nin muhteşem plajlarına 1,6 km'den daha yakındır. Tesis bünyesinde park yeri yoktur, ancak yakınlarda birkaç büyük halka açık otopark bulunmaktadır.

Şehrin arka sokaklarına ve çarpıcı güzellikteki Hamzar Bei Camii'ne bakan bu tarihi binanın dört katında altı kategoride 13 oda bulunmaktadır (yüksek odalar en iyi manzaraya sahiptir). Tesisler mükemmel: Krups kahve makineleri var ve banyolar (neşeli bir şekilde ana renklerle döşenmiştir) yağmur duşları ve bol miktarda banyo malzemeleri içermektedir. Konforlu Çift Kişilik ve Executive Çift Kişilik odalar (küçük tarafta), sadece gece hayatı ve gezi arasında bir yer istiyorsanız mükemmeldir.

Daha fazla alan istiyorsanız (çok geniş) Junior ve Executive süitleri seçin (40 numara iki balkona sahiptir). Rahat kanepeleri ve ilginç mobilyaları olan büyük yaşam alanları, geniş yatak odaları (yatakların sert tarafta olduğuna dikkat edin) ve eski moda şezlongların bulunduğu büyük balkonları vardır.