Türkiye Kadınlar Basketbol Birinci Ligi (TKBL)'de şampiyonluk mücadelesi veren Zonguldak Spor Basket 67, 24 maçta topladığı 46 puanla lider durumda. Hedefine emin adımlarla yürüyen Kırmızı Lacivertlilerin önünde sadece 6 maç kaldı.

Sezon başında Süper Lig hedefiyle yola çıkan Zonguldak Spor Basket 67'de Barış Güney ve öğrencileri, isteğini ve arzusunu sahaya oldukça iyi yansıttı. Ligde geride kalan 24 maçlık süreçte 22 galibiyet alan Potanın Elmasları, henüz kendi sahasında yenilgi yüzü görmedi.

Öte yandan Kırmızı Lacivertliler, geçtiğimiz hafta son saniyelerde aldığı Lidya Garden Turgutlu Belediyespor galibiyetiyle birlikte en az sayı yiyen takım ünvanını Ferhatoğlu Gürespor'dan geri aldı.

PUAN DURUMU
Türkiye Kadınlar Basketbol Birinci Ligi (TKBL)'de son haftalara girilirken zirve yarışı kızıştı. Kendi sahasında Bodrum Basketbol'u mağlup edip rakipleriyle arasındaki puan farkını ikiye çıkartmasına karşın Fenerbahçe deplasmanından mağlup dönen Potanın Elmasları, elindeki avantajı iyi kullanamadı.

46 puanla lider olan Zonguldak Spor Basket 67'yi 24.hafta sonu itibariyle 46 puanla Bodrum Basketbol ve 45 puanla Ferhatoğlu Gürespor takip ediyor.

Öte yandan Bodrum Basketbol ile Ferhatoğlu Gürespor ligin 25.haftasında karşı karşıya gelecek. Balıkesir temsilcisi Ferhatoğlu Gürespor'un Bodrum'u mağlup etmesi durumunda Kırmızı Lacivertliler, kaybettiği avantajı yeniden ele geçirmiş olacak.

3 İÇ SAHA 3 DEPLASMAN
30.haftanın sonunda şampiyonluk ünvanını alıp Play-Off oynamadan Süper Lige çıkmak isteyen Kırmızı Lacivertliler'in önünde sadece 6 maç kaldı. Potanın Elmasları, son 6 maçının üçünü iç sahada, üçünü de deplasmanda oynayacak.

Sarayspor finale yükseldi! Sarayspor finale yükseldi!

Kendi sahasında karşılaşacağı Botaş Gelişim ve Ferhatoğlu Gürespor zirveye oynarken, ÇBK Gelişim ile deplasmanda karşılaşacağı Çerkezköy Belediyespor ve Tourism Boğaziçi ise küme düşme hattına çok yakın bir konumda bulunuyor.

İÇ SAHA MAÇLARI KRİTİK BİR ÖNEM TAŞIYOR!
Altı maçın sonunda şampiyonluk ve Süper Lig hedefine ulaşmak uzanmak Zonguldak Spor Basket 67 için iç saha maçları kritik bir önem taşıyor. İç sahada oynayacağı Botaş Gelişim ve Ferhatoğlu Gürespor karşılaşmalarını taraftar desteğiyle kayıpsız geçmek istiyor.

Kırmızı Lacivertliler, son 6 maçlık periyodun ilk ayağında 18 Şubat Pazar günü 16:00'da kendi evinde Botaş Gelişim'i konuk edecek.

SON MAÇLAR!
25.hafta 18 Şubat 2024 Pazar günü saat 16:00 Zonguldak Spor Basket 67 - Botaş Gelişim
26.hafta 24 Şubat 2024 Cumartesi günü 17:00 Çerkezköy Belediyespor - Zonguldak Spor Basket 67
27.hafta Zonguldak Spor Basket 67 - Ferhatoğlu Gürespor (Tarihi henüz belli değil.)
28.hafta Urla Belediyespor - Zonguldak Spor Basket 67 (Tarihi henüz belli değil.)
29.hafta Zonguldak Spor Basket 67 - ÇBK Gelişim (Tarihi henüz belli değil.)
30.hafta Tourism Boğaziçi - Zonguldak Spor Basket 67 (Tarihi henüz belli değil.)

Emre Sezer