Zonguldak’ta altının göreceği rakamları hep tutturan Kuyumcular Derneği Başkanı Çetin Çelik, yeni tahminlerde bulundu. 

Kuyumcular Derneği Başkanı Çetin Çelik, 31 Aralık’a kadar gram altının 4 bin, 4 bin 300 lira bandına geleceğini yenileyerek, yatırımcıların altına yatırım yapmalarını tavsiye etti. 

Başkan Çelik açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Zonguldak'ın ilçesinde iş kazası: Ekipler olay yerinde! Zonguldak'ın ilçesinde iş kazası: Ekipler olay yerinde!

“Düzeltme hareketini yaptı. Çok iyi düzeltme ve taban hareketi. Bir süre böyle gidecektir. Onun peşine yukarıya dönecektir. Ben dolardan bir atılım onsun çaprazından dolayı altının yüksek seviyelere geleceğine inanıyorum. Sene sonu altında 4 bin 4 bin 300 lira bandında. Gene tekrar diliyorum 31 Aralık’da bu rakamlar olacaktır. Dolarda ciddi anlamda bir yükseliş bekliyorum. Yazın gurbetçilerin ve turizmin döviz getirmesiyle beraber yatay geçer. Eylül’den itibaren yukarı gider. Devletinde ödemeleri var. Ondan sonra fiyatlar yukarıya gider”dedi.

GURBETÇİLERDEN UMUDUMUZ VAR

Yazın gurbetçilerden bir hareketlilik olacağını ifade eden Çelik, “Düğün sezonunun tekrar vasat geçeceğine tahmin ediyorum. Yarım gram ve sıfır yirmi beşlikler kalktığından dolayı küçük rakamlarla yüz lira iki yüz lira rakamlarla insanlar düğünleri geçiştirecektir. Gurbetçilerden bir umudumuz var. Onlardan beklentimiz olabilir. Başkada altın grubunda hareketlik olacağını sanmıyorum. En çok tercih edilen gram altın. Yarım gram elimizde az bir miktarda kaldı. Çeyrekleri çok ender takarlar”dedi.

Emre Can Bayram

Zonguldak Haberleri

Editör: Aybüke Ünal