Rakıya zam geldi! Rakıya zam geldi!

Başaran, aracın yatırım aracı olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayarak, istatistiklere dayanarak araba fiyatlarında yukarı doğru bir dönüş sinyali olduğunu ifade etti.

Ramazan ve seçim etkilerini değerlendiren Başaran, "Arabayı yatırım olarak görmem ama araba ihtiyacınız varsa elimdeki istatistiklere göre rakamlarda yukarı doğru dönüş başlıyor!" dedi. Ramazan boyunca oluşacak rehavetin ve seçim beklentisinin araç fiyatlarını etkileyeceğini belirten Başaran, bu nedenle önümüzdeki 20 günün araba almak için en uygun dönem olabileceğini öne sürdü. Seçim sonrası dolar hareketleri ve bayramların etkisiyle memlekete gitmek isteyenlerin araç talebinin artabileceğini dile getirdi.

Başaran'ın paylaşımına gelen bazı yanıtlar arasında, enflasyon verilerinin yüksek gelmesi ve faiz artışlarının araç ve gayrimenkul sektörünü etkileyeceği endişeleri öne çıktı. İnsanların yüksek faizler nedeniyle araç alamadığı, fiyatların hala yüksek olduğu ve fiyatların düştüğü takdirde bile satılmayan araçların daha yüksek fiyatla nasıl satılacağı gibi konularda sorular ve düşünceler paylaşıldı.

Mert Başaran (@MertBasaran_inv) March 10, 2024
+bayramlar olacağı için memlekete gitmek isteyenlerin araç talebi olacaktir.Bu iki nedenden dolayı ramazandan sonra bu rakamları bulmak zor olabilir!

Daha lükse binmek için değiştirin demiyorum ama mecburiyet varsa bu 20 gün istatistik olarak güzel zaman!

Grafikte dönüş başliyor

— Mert Başaran (@MertBasaran_inv) March 10, 2024
   Başaran'ın gönderisine gelen yanıtlardan bazıları dikkat çekti.

Mert Bey, enflasyon verileri beklenenden yüksek geldi. Sıkılaştırmalar daha artacağını fiyatlıyor piyasalar. Faizin 50’lere gelmesi araç ve gayrimenkul sektörünü etkileyecektir. Faizlerin tekrar artması konuşulurken araç alma fikri biraz saçma değil mi

— Milyon Yolunda Bir Genç (@UzunYatirimci_) March 10, 2024
Faizler yüksek diye alamıyor insanlar zaten fiyatlar da hala yüksek faizler düştü de bizim mi haberimiz yok bu fiyata satılmayan araçlar daha yüksek fiyata nasıl satılacak 🤔

— İbo (@ibobeyxx) March 10, 2024
böyle yazmasaydınız iyiydş şimdi galericiler yarın başlar fiyat yükseltmeye

— murat (@ads97895323) March 10, 2024

HABER MERKEZİ

Ekonomi Haberleri