Alkollü sürücü durağa daldı! Ankara'dan- Bartın'a gezmeye gelmişlerdi Alkollü sürücü durağa daldı! Ankara'dan- Bartın'a gezmeye gelmişlerdi

Bartın Üniversitesi (BARÜ) paydaşı olduğu TEKNOFEST Ankara’ya katılarak yoğun ilgi gören standında bilim ve teknoloji tutkunlarıyla bir araya geldi.

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, Cumhuriyetin 100. yılında Ankara’da ziyaretçilerine kapılarını açtı. Bartın Üniversitesinin (BARÜ) akademik paydaşları arasında yer aldığı festivale her gün on binlerce kişi katıldı. BARÜ standının yoğun ilgi gördüğü dev organizasyonda üniversitenin vizyon projeleriyle bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilecek Ar-Ge Proje Pazarı tanıtıldı. Ayrıca ziyaretçilere BARÜ’nün eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve sosyal sorumluluk alanlarında yaptığı çalışmalarla birlikte “Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları” ihtisaslaşma alanı çerçevesinde hayata geçirdiği projeler hakkında bilgiler de verildi.

“Milli Teknoloji Hamlesinin kalbi TEKNOFEST’te atıyor”
TEKNOFEST’in Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesini gerçekleştirmesine yönelik önemli bir adım olduğunu ifade eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, festivalin akademik paydaşları arasında yer almalarından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Rektör Uzun, “TEKNOFEST ile yetenekli gençlerimiz ve her yaş grubundan bireyler teknoloji geliştirilmesi süreçlerine katılıyorlar. Tam bağımsız, güçlü Türkiye idealine giden yolda, milli ve yerli teknoloji hamlesinin temellerinin atıldığı bu festival, yarınlarımız için taşıdığımız umudu taze tutmaktadır” dedi.
“Geleceğimize değer katmak için gayret gösteriyoruz”

Rektör Uzun, Bartın Üniversitesinin tüm bileşenlerinin “Milli Teknoloji Hamlesi”ne ve ülke olarak konulan hedeflere katkılar sunmak için büyük gayret gösterdiğini de vurgulayarak “Üniversite olarak sürdürülebilir bir gelişim hedefliyor, alanında yetkin insan kaynağımız, öğrencilerimiz ve mezunlarımızla güç birliği yaparak Milli Teknoloji Hamlesine yüksek katkı sunmak için çalışıyoruz. Türkiye’nin en fazla öğrenci projesi üreten yükseköğretim kurumlarından biri olan BARÜ ailesi olarak bu noktadaki hedeflerimizi geleceğe taşıyoruz. Bu düşüncelerle önümüzü aydınlatan stratejilerle ilerleyişimize destek veren Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır’a, bizleri hep daha iyisi için teşvik eden YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a ve gençlerimize rol model olarak daha iyi bir dünya için teşvik eden T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Selçuk Bayraktar’a teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.