Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından uyarı üstüne uyarı yapılmaya devam ederken bir uyarı da Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten'den geldi.

Deniz Yavuzyılmaz'dan Erzincan'ın İliç ilçesinde yaşanan faciaya ilişkin açıklama! Deniz Yavuzyılmaz'dan Erzincan'ın İliç ilçesinde yaşanan faciaya ilişkin açıklama!

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Zonguldak ve Bartın açıklarında şiddetli fırtına beklendiğini belirtti. Ökten, "Gece Zonguldak ve Bartın açıklarında öyle bir fırtına olacak ki, sakın ha açılmayın. Kıyılardaki teknelere tedbir alın" sözleriyle vatandaşları uyardı.

Bu uyarılarla birlikte, bölgedeki denizcilik faaliyetlerinin de olumsuz etkilenebileceği vurgulandı. Denizde seyir halinde olanlar başta olmak üzere, kıyıdaki teknelerin güvenli bir noktaya demirleyerek tedbir almaları gerektiği kaydedildi. Ayrıca, hava koşullarının neden olabileceği olumsuz durumlara karşı, kara ve deniz taşımacılığı yapan kuruluşların da dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

I-16