Yardım kömürlerinde yaşanan skandal, bölgedeki ihtiyaç sahibi aileler arasında infial yaratırken, mahalle sakinleri duruma büyük tepki gösteriyor.

YARDIM KÖMÜRLERİ DAĞITILDI, ANCAK PROBLEMLER DEVAM EDİYOR

Köylerdeki su sorunu için hafta sonu operasyonu! Kravatlı, talimatıyla yeni motor takıldı... Köylerdeki su sorunu için hafta sonu operasyonu! Kravatlı, talimatıyla yeni motor takıldı...

Bugün öğlen saatlerinde Terakki Mahallesinde gerçekleşen yardım kömürü dağıtımında, vatandaşlar kömür torbalarını açtıklarında kömürlerin içinden çıkan taşlarla karşılaştı. Bu durum, daha önce de yaşanan benzeri olaylarla birleşince vatandaşlar, yardım kömürlerindeki kalite sorununa olan tepkilerini dile getiriyor.

"BU NASIL BİR YARDIM ANLAYIŞIDIR?"

Kömürün içinden taş çıkmasına şahit olan bir mahalle sakini, "Bu nasıl bir yardım anlayışıdır? İnsanlara yardım eli uzatılacaksa, bu yardımın doğru ve sağlıklı bir şekilde yapılması gerekir. Daha ilk kömürümüzde böyle bir durumla karşılaşmak inanılır gibi değil. Lütfen biri bu duruma dur desin, bu sorun çözülsün" diyerek isyanını dile getirdi.

CHP MİLLETVEKİLLERİ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Daha önce Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz ve Eylem Ertuğrul'un da benzer durumlara tepki gösterdiği ve mecliste konuyu gündeme taşıdığı hatırlatılarak, yardım kömürlerindeki kalite sorununun bir an önce çözülmesi gerektiği vurgulanıyor.

YARDIM KÖMÜRLERİ SKANDALI TBMM GÜNDEMİNDE

CHP milletvekillerinin Meclis'te yaptığı konuşmaların ardından yaşanan bu yeni skandal, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşındı. Milletvekilleri, hükümetten konuyla ilgili sorumluların belirlenmesi ve gerekli önlemlerin alınması için adım atmasını bekliyor.

Videoyu izlemek için tıklayınız. 

Emre Can Bayram 

Zonguldak Haberleri