Geçtiğimiz Pazar 14 Mayıs 2023'de Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimleri yapıldı. Deprem bölgelerinde yer alan illerde Ak Parti'nin yüzdelik oranın fazla çıkmasından sonra depremzedelere yönelik çirkin soyal medyada saldırılar başladı.

Twitter'de depremzede olduğunu iddia eden vatandaşların çektiği videoda  Cumhuriyet Halk Partisi'ne(CHP) bağlı Tekirdağ Belediyesi'nden gelen ekibin depremzede vatandaşı kaldıkları yerden çıkarmak istediği görülmektedir.

İşinize gelmediği için hiçbir şey konuşamıyorsunuz zaten siz Türkiye'de işinize gelse konuşacaktınız. 

Depremzede vatandaş "Bize bir açıklama yapsaydınız, bizi kapıya koymak istiyorsunuz konteynırımız yok hiçbir şeyimiz yok. O arkadaşımın sorunu benim değil. Bizi kapıya mı koyuyorsunuz?  Biz AFAD ile gelmedi bizi buraya belediye misafir etti.  Bizi AFAD mı çıkarıyor? Bizim yerimizde olsanız? Elim ayağım titriyor nereye gideceğiz? Şu anda kapıya koyuluyoruz. Siz bizim yerimizde olsanız ki Allah göstermesin." şeklinde tepki gösterdi.

Belediye çalışanı" Sizi kapıya koymadık arkadaşım, şimdi siz AFAD'a gidecesiniz AFAD sizi yerleştirecek. AFAD sizi bize yönlendirdi ve bizim de ihale sürecimiz bitti. Ama siz beni hiç dinlemiyorsunuz. Ben anlatmaya çalışıyorum. Arakadaşınız çekim yaptığı halde ben size anlatmaya çalışıyorum. Şu anda çekim yapıyorsunuz, benim kişisel haklarımı ihlal ediyorsunuz. Neyi çekiyorsunuz onu da anlamıyorum." şeklinde depremzedeye tepki gösterdi.

Gazeteci Nedim Şener 'in  paylaştığı videoya twitterden tepkiler çığ gibi büyüdü. Şener video ve yazılan yazı için "Yazıklar olsun, doğruymuş; CHP'li belediye deprem bölgesinden çıkan oy nedeniyle depremzedeleri yurttan çıkarmış. Yanınıza kalmaz bu kötülük." şeklinde tepki gösterdi. 

Telefon kullanıcılarına kötü haber! Telefon kullanıcılarına kötü haber!

WhatsApp Image 2023-05-17 at 12.33.10

Bir tepki de Pınar Altuğ Atacan'dan geldi. Atacan depremzedelere yapılan iğrenç paylaşılmalara karşı tepkisini sosyal medyadan gösterdi. "Ülkece çok büyük bir felaket yaşadık,hepimiz tek yürek olduk, neye gücümüz yetiyorsa koşmaya çalıştık, bunu din, dil, ırk gözetmeden yaptık çünkü hepimiz insanız! Acı yaşayan birine, ohh olsun diyebilen,müstahaktır diyebilen İNSANLIKTAN NASİBİNİ ALMAMIŞ demektir!" şeklinde paylaşım yaptı. 

Depremzedelere yapılan kötü muameleye tepki gösteren vatandaş Şener'e destek verirken bazı farklı görüşlü vatandaş da depremzedelere yapılan muameleye hak verdi. Tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor.

WhatsApp Image 2023-05-17 at 12.31.38

Aybüke Ünal