Zonguldak, Sinop ve Kastamonu’da ortaya çıktı! Zonguldak, Sinop ve Kastamonu’da ortaya çıktı!

Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde yıldırım düşmesi neticesinde çıkan orman yangınına ekiplerin müdahalesi sürüyor. Yangını söndürme çalışmaları helikopter desteği ile devam ediyor.

Olay, dün saat 18.30 civarında Kastamonu'nun İhsangazi ilçesine bağlı Cambaz ve Koçcağız köyü sınırlarında bulunan ormanlık alanda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yıldırım düşmesi sonucu çıkan yangına, gece saatlerine kadar müdahale edildi. Alevler, rüzgarın ve arazinin engebeli yapısının etkisiyle ilerlemeye devam etti.

A W239752 01

Hava ve Kara Mücadelesi

Sabah saatleri itibariyle ekipler yangını söndürmek için dört bir yandan müdahaleyi sürdürdü. Yangına bir adet yangın söndürme helikopteri sevk edildi. Hem havadan hem de karadan yapılan müdahalelerle yangının büyümesi önlenmeye çalışılıyor.

A W239752 04

Kastamonu Orman İşletme Müdürü'nden Açıklama

Kastamonu Orman İşletme Müdürü Erkan Gazibeyoğlu, yangınla ilgili şu bilgileri verdi: “İhsangazi ilçesine bağlı Koçcağız ve Cambaz köylerinde yangın devam ediyor. Dün gece bölgeye 3 tane yıldırım düştü. Saat 18.30'da ihbar aldık ve 18.45 itibariyle ekipler müdahaleye başladı. Kastamonu, Karadare, Taşköprü, Daday, Hanönü, Azdavay ekiplerimiz arazöz ve su ikmal tankları ile yangın çalışmalarını sürdürüyor. Sabah itibariyle helikopter talep ettik ve gerekli bölgelere su bırakıldı. Yangının büyümesini önlemeye çalışıyoruz. Ekiplerimiz 4 ayrı cepheden müdahale ediyor. Hem havadan hem yerden müdahale ediyoruz. Arazi yapısı çok engebeli ve sarp. Dozerlerle yollar açarak ekiplerimizi o yollardan bölgeye soktuk. Yerden müdahalelerimiz de devam ediyor. Şu anda Bursa'dan jandarmaya ait ikinci bir helikopter gelecek.”

A W239752 06

Diğer Yangınlar Kontrol Altında

Öte yandan, dün akşam saatlerinde 3 farklı alana düşen yıldırım sonucu çıkan orman yangınlarından ikisi söndürüldü.

Kastamonu Haberleri

Editör: Aybüke Ünal