Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde kurulu ERMED’in, Ereğli Öğretmenevi’nde yapılan 2. olağan genel kurulunda, oy kullanacak üyelerin yüzde 100 katılımıyla 
mevcut başkan Doğan Gönüllü güven tazeledi.

Whatsapp Image 2024 05 25 At 19.53.10 (2)

ERMED’in genel kurulunda saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu, üyelerin oy birliğiyle divan başkanlığına Fikri Kapan, divan üyeliklerine de Arzu Tekin ile Şafak Negüzel seçildi.

Whatsapp Image 2024 05 25 At 19.53.10 (3)

Fikri Kapan’ın konuşması

Divan başkanı gazeteci Kapan, ERMED’in, günümüze dek geçen sürede kurulmasının ne kadar doğru bir karar olduğunun bir kez daha görüldüğüne dikkati çekerek, “Her bir üyemizin ne kadar değerli olduğu, yaptığımız etkinliklerin de kamuoyu tarafından takdirle karşılandığını gözlemledik. Bugün, yeni dönemde görev yapacak yönetimimizi belirleyeceğiz, şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Bu arada gündem gereği eski dernek sekreteri Sabriye Aşır’ın okuduğu derneğin faaliyet raporu, eski mali sekreter Aykut Ateş’in okuduğu mali rapor ile eski dernek denetim kurulu başkanı Fahrettin Özaydın’ın okuduğu denetim kurulu raporları müzakere edilmeleri ardından oy birliğiyle kabul edildi.

Whatsapp Image 2024 05 25 At 19.53.10

Seçim yapıldı

Seçimlere geçilen genel kurulda; mevcut başkan Gönüllü tarafından sunulan yönetim ve denetim listeleri, aynı şekilde üyelerin oy birliği ile kabul gördü.

65 yaş üstüne kötü haber! Ereğli'de ücretsiz taşımacılıkta değişiklik! 65 yaş üstüne kötü haber! Ereğli'de ücretsiz taşımacılıkta değişiklik!

Yönetim kurulu
Doğan Gönüllü, Fikri Kapan, Fahrettin Özaydın, Arzu Tekin ve Yeşim Çakır

Yönetim kurulu yedekler
Şafak Negüzel, Hüseyin Aksakal, İzzet Aslanbay, Didem Yıldıztepe, Ersay Gönüllü.

Denetim kurulu
2024-2026 dönemi denetim kurulu Yusuf Zobar, Sabriye Aşır ile Aykut Ateş.

Denetim kurulu yedekler 
Funda Sezer, Sudenaz Eryiğit ile Zeliha Kapan.

Dilek ve temennilerde bulunuldu 

Genel kurulun son gündem maddesi dilek ve temenniler kısmında da deneyimli gazeteci Hüseyin Aksakal, ERMED’in meslekteki ve toplumdaki yerinden bahsederken, mesleki konularda bazı detaylar verdi. 
Basının toplumda “4. Güç” yerine “1. Güç” olduğunu öne süren Aksakal, bunun gerekçelerini sıraladı ve mesleğin ahlaklı yapılmasından söz etti.

“Vizyon ve misyon değerlerimiz doğrultusunda devam edeceğiz”

Gönüllü de şehir dışında bulunan 1 üye dışında tüm üyelerin genel kurula tam katılım sağlamasının kendisini memnun ettiğini belirterek, şöyle konuştu:
“Bu birlik beraberliğin devam etmesini diliyorum. Dernek Yönetimi olarak kısa zamanda önemli projelere imza attık. Faaliyet raporunda işaret ettiğimiz misyon ve vizyon hedeflerimiz doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz.”
Gönüllü, ayrıca yeni yönetimin ilk kararının Ereğli FM kadrosundan Engin Tekin’in dernek üyeliğine kabulü olacağını açıkladı.

Mesleki ahlak vurgusu 

Divan başkanı Kapan, genel kurulun kapanışında, gazeteci Aksakal’ın gündeme getirdiği “meslek ahlakını” öne çıkararak, şu ifadeleri kullandı:
“Yıllardır söylediğim sözlerdir. Geçmişte ‘önce gazeteci mi, insan mı?’ tartışmasında ‘gazeteci’ tanımı ön plana çıkardı. Son dönemlerde ise ‘İnsan’ vurgusu daha çok önemseniyor. Ancak hangisi olursa olsun en önemlisi ahlaklı olmaktır. Gazetecilik mesleğini çok iyi biliyor olabiliriz, ancak ahlaklı olmadığımız sürece ‘İyi Gazeteci’ olmamız mümkün değil. ERMED’in her üyesi bu bilinçle mesleğini sürdürüyor. Bu vesileyle yüksek katılımla gerçekleştirdiğimiz genel kurulun hayırlı olmasını diliyorum.”
Genel kurulun tamamlanmasının ardından ikramlarda bulunuldu, mesleki ve genel konular üzerinde üyeler sohbet ettiler.

HABER: ORHAN AKYÜZ

Editör: Emre Sürücü