Kozlu’da festival coşkusu! Kozlu’da festival coşkusu!

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir'in ev sahipliğinde gerçekleşen "İklim Değişikliği, Sürdürülebilirlik ve Uluslararası İş Birliği Konferansı" (CLICS), büyük bir katılımla başladı. Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ayfer Gedikli'nin koordinatörlüğünde düzenlenen konferansa, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, protokol üyeleri ve birçok bilim insanı katıldı.

KÜRESEL SORUNLARA ÇÖZÜM ARAYIŞI

Etkinliğin açılışında konuşan Rektör Özölçer, dünya nüfusunun sürekli artmasına rağmen doğal kaynakların azaldığına dikkat çekti. Küresel ısınma, iklim değişiklikleri ve doğal afetlerin artışı gibi sorunların dünya için ciddi tehditler oluşturduğunu ifade etti. Sürdürülebilirlik kavramının bu sorunlarla başa çıkma noktasındaki önemine vurgu yaptı.

İsmai̇l Hakki Özölçer

ZBEÜ'NÜN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK ODAKLI ÇALIŞMALARI

Rektör Özölçer, ZBEÜ olarak iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik konusunda önemli adımlar attıklarını ve atmaya devam edeceklerini belirtti. Çevre korumanın, doğal afetlere karşı alınacak en büyük önlem olduğunu vurgulayarak, üniversitenin çevresel sürdürülebilirlik konusundaki taahhüdünü yineledi.

KONFERANSIN ÖNEMİ VE KONUSU

Konferansın, dünya genelinde karşı karşıya kalınan sorunlara çözüm bulmak amacıyla düzenlendiğini ifade eden Rektör Özölçer, iklim değişikliği, sürdürülebilirlik, dirençli şehirler, afetler ve çevre politikaları gibi kritik konuların ele alınacağını söyledi. İki gün boyunca sürecek konferansta, yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde iş birlikleri konusunda politika önerilerinin masaya yatırılacağını belirtti.

 BİLİM VE İŞ BİRLİĞİ ADINA ÖNEMLİ BİR ADIM

Rektör Özölçer, konferansın, bilim insanlarını, yerel yönetimleri ve üniversiteleri bir araya getirerek iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik konularında çözümler üretmeye teşvik edeceğini ve uluslararası iş birliklerini güçlendireceğini vurguladı.

İHA

Zonguldak Haberleri