Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Vilayeti olma özelliğine sahip olan Zonguldak’ta bir bina vardı ki o yıllarda dahi mükemmel düşünülerek yapılmış ve şehre de çok yakışmıştı.

Zonguldak Tabipler Odası Başkanı Eksal Kargı oldu! Zonguldak Tabipler Odası Başkanı Eksal Kargı oldu!

O tarihlerde araç sayısının yok denecek kadar az olduğu Zonguldak’ta trafik sorunu hiç yoktu. Mimarı açıdan da son derece mükemmel olan Valilik binası yıllarca fotoğrafta görülen alanda hizmet verdi. Çevresinde halkın gezip dinleneceği yeşillikler, ağaçlar ve golf sahaları vardı. Ben o günleri çok iyi hatırlıyorum 19-20 yaşlarındaydım.

Gel zaman git zaman Valilik binası o tarihlerdeki yetkililer tarafından yıkılarak yerle bir edildi ve şimdiki Zonguldak Valilik binası şehrin göbeğini işgal edercesine yapıldı.

Aradan yıllar geçti ve bu defa da Valilik binasının yıkılması gündeme geldi. Çünkü gerçekten şehre zarar vermeye başladı. Araç sayısının çok fazla artması yüzünden trafik akışını aksattığı gibi şehrin bir kent meydanı olmaması da buna eklenince Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ın 2024 yılı projesinin içinde yer alarak yıkılacağı açıklandı.

Eski Valilik Binası

Selim Alan 31 Mart günü Belediye Başkanlığı seçimini yeniden kazanırsa Valilik binası yıkılacak ve burasına kent meydanı yapılacak. Fotoğrafı konuşturduğumuzda eski Valilik binası şimdikine göre çok daha güzel ve derli topluydu. Yıkılacak olması sizce de doğru mu?  Bu düşünceye katılıyor musunuz diye soralım? 

Haber-Yorum: Mustafa Emen.