Zonguldak'ta bir çok ürüne etki edecek olan çiğ süte de zam geldi. Evlere servis edilençiğ süte zam uygulanmaya başlandı.

Zonguldak'ta çiğ sütün litresi 20 liradan 25 liraya yükseldi. 

ULUSAL SÜT KONSEYİ'NİN ÇİĞ SÜT TAVSİYE FİYATINI BELİRLEDİ...

Zonguldak Yasta: Nadir Püren’in Ölümü Sevenlerini Derinden Üzdü Zonguldak Yasta: Nadir Püren’in Ölümü Sevenlerini Derinden Üzdü

Öte yandan, Ulusal Süt Konseyi (USK), çiğ süt tavsiye fiyatını belirledi. Buna göre 22 Ocak'tan itibaren geçerli olacak şekilde, üreticinin eline litre başına net 13,5 lira geçmesine karar verildi.

Ulusal Süt Konseyi USK'dan çiğ süte tavsiye fiyatı geldi. USK'nın internet sitesinde yer alan bilgide çiğ süte fiyatına dair ilişkin tavsiye fiyatı yer aldı.

22 Ocak 2024'ten itibaren geçerli olmak üzere yüzde 3,6 yağ ve yüzde 3,2 protein içeriğine sahip çiğ inek sütü tavsiye satış fiyatıyla ilgili duyuruda, üreticinin eline litre başına net geçecek şekilde (çiğ süt desteği hariç) 13,5 lira olarak belirlendiği kaydedildi.

Soğutma, nakliye ve diğer cari giderler üretici tarafından karşılandığı takdirde bu giderlerin üreticiye ilave olarak ödeneceği belirtilen duyuruda baz alınan yağ ve protein oranlarındaki her bir dizyem (0,1'lik değişim) için 20 kuruş fark uygulanması gerektiği açıklandı.

SÜT ÜRÜNLERİNE DE ZAM BEKLENİYOR!

Öte yandan süte zamdan sonra süt ürünü olan peynir, kaşar ve tereyağına da zam gelmesi bekleniyor. Hammaddesi süt olan süt ürünlerine önümüzdeki aydan itibaren zam uygulanabileceği ifade edildi. 

Editör: Osman Sav