Bu yeni ofis, Tarım Bakanlığı iş birliğinde IPARD desteklerini sağlayacak ve hizmetlerini Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası'nın giriş katında sunacak.

Zonguldak artık Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finanse edilen IPARD programından faydalanma imkanına sahip olacak. IPARD programı, tarımsal işletmelere ve kırsal girişimcilere geniş kapsamlı destekler sunan bir programdır.

Program kapsamında süt ve et üreten tarımsal işletmeler, ürünlerin işlenmesi ve pazarlanması, meyve-sebze işleme ve pazarlama, su ürünleri işleme ve pazarlama, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi gibi alanlarda yatırım yapmak isteyenlere destek sağlanacak. Ayrıca, yerel ürünler, mikro işletmelerin geliştirilmesi, kırsal turizmin desteklenmesi ve kültür balıkçılığının geliştirilmesi gibi projeler de programa dahil edilecek.

İktidar partisinin milletvekillerinin tavır koymamasını endişe ile izliyorum! İktidar partisinin milletvekillerinin tavır koymamasını endişe ile izliyorum!

Yatırımlar, %50 ile %75 arasında değişen hibe desteği ile desteklenecek ve vergi muafiyetleri sağlanacak. IPARD III Projesi, bölgenin tarımsal ve kırsal kalkınmasını hedeflerken, yerel üretimin güçlenmesine önemli bir katkı sağlamayı amaçlıyor. TKDK Zonguldak İrtibat Ofisi, vatandaşlara gerekli bilgilendirmeyi ve destekleri sağlamak üzere hizmet verecek.

İHA

Zonguldak Haberleri