Yıldırımtürk, geçtiğimiz cuma günü başlayan ve sert bir artışla sonuçlanan hareketliliğin ardından altın fiyatlarında yaşanan ani yükselişin piyasalarda bir tuzak olup olmadığını sorguladı. Hızlı yükselişin ardından düzeltme hareketlerinin yaşanabileceğini belirten uzman, seçim sürecine girilmesi ve yaklaşan yerel seçimlerin piyasalarda belirli beklentiler oluşturduğuna dikkat çekti.

FAİZ İNDİRİMİ ALTINI ETKİLEYECEK

Yıldırımtürk, döviz fiyatındaki yükselişin altın talebini artırdığını ve bunun altın fiyatlarına da yansıdığını ifade etti. Altın fiyatlarında son günlerde yeni bir zirve yaşandığını vurgulayan uzman, Nisan ayında olası faiz indirimi beklentilerinin altın fiyatlarını olumsuz etkileyebileceğini dile getirdi Ayrıca, rezervlerdeki azalmanın da altın fiyatlarındaki değişiklikleri etkileyebileceğini belirtti. Şubat ayında açıklanan yüksek enflasyon verisinin döviz fiyatlarını etkilediğini söyleyen Yıldırımtürk, KDV oranlarındaki artış beklentilerinin de enflasyonun artmasına neden olabileceğini dile getirdi.

VATANDAŞ DÖVİZ BÜROLARINA AKIN ETTİ

4 aylık enflasyon farkı açıklandı! Memur ve emekli maaş zamları ne kadar olacak? 4 aylık enflasyon farkı açıklandı! Memur ve emekli maaş zamları ne kadar olacak?

Uzman, vatandaşların ve yatırımcıların altına yönelme eğiliminde olduğunu, ancak bir kısmının da döviz alımı için aracı döviz bürolarına yöneldiğini belirtti.

HABER MERKEZİ

Ekonomi Haberleri