CHP aday adayları daha AK Parti adaylarıyla yarışa bile giremeden her zaman olduğu gibi çeşitli iddialarla birbirlerini yıpratmaya başladı.

Peki bunun sorumlusu kim? Bunun sorumlusu tabiki sadece aday adayları değil.

CHP Genel Merkezi'nde belirli bir çizgi yok. Bir ilçede anketten çıkan isim aday gösteriliyor ama Devrek’te ne anket ne de ön seçim yapılmadan Deniz Yavuzyılmaz'ın isteği doğrultusunda Çetin Bozkurt aday gösteriliyor. Üstelik bu karar Devrek ilçesinde teşkilat içi karışıklığa neden oluyor. Anlamadığım konu şu merkez ilçede teşkilatı memnun etmek isteyenler neden Devrek'te umursamıyor? 

Ön seçim kararı aldınız bütün oklar Tahsin Erdem'e döndü. Çünkü en başından beri ön seçim isteyen kendisiydi. Haliyle herkes en çok delegenin Tahsin Erdem'de olduğunu düşündüğü için hakkında belki doğru, belki yıpratmaya yönelik iddialar ortaya atmaya başladı. Anket yapmadınız mı? Açıklayın Zonguldak merkez ilçe anketini. CHP son seçimlerde tabiri caizse şımarık davranarak halka aday dayatıyor. Halkın iradesini yok saydığınız bütün seçimleri aralıksız kaybetmenize rağmen neden hala halkın iradesini yok sayarak "Ön seçim" kararıyla hem aday adaylarını birbirine düşürüyorsunuz hem de bu tür ithamlara maruz bırakıyorsunuz?

Zonguldak'ta yapılan olağan kurultaydan haberiniz var mı? Kimse birbirini dinlemedi ve siz bu ortamda sağlıklı bir karar alınacağını mı düşündünüz?

Gerçekten seçimi kazanmak isteyen bir parti, ön seçim kararı alarak teşkilatı ikiye bölüp aday adaylarını bu duruma düşürmez aksine dinç bir şekilde seçim çalışmalarını yürütmelerini sağlar.

Benim bildiğim aday adaylığı süreci boyunca isimler çalışmalarını yürütür, parti yetkilileri gereken değerlendirmeleri yapar ve son karar verilir. Ardından çıkan adayın seçimi kazanabilmesı için seçim kampanyaları başlatılır.