G.R.U'nun geçen yıl 14 yaş altındaki 5 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın suç duyurusu sonrasında gözaltına alınan G.R.U., taciz ve istismar suçlamalarıyla tutuklandı.

Olayın detaylarına dair yapılan soruşturma sonucunda, toplamda 10 öğrencinin mağduriyet yaşadığı belirlendi. G.R.U. hakkında 9 öğrenciye yönelik 'sarkıntılık yapmak suretiyle cinsel istismar', 'çocuğa karşı cinsel taciz', 'çocuğa müstehcen görüntü, yazı veya sözleri içeren ürünleri vermek ya da bunların içeriğini göstermek' suçlamalarıyla dava açıldı. Bir öğrenciye yönelik ise 'nitelikli cinsel istismar' suçlamasıyla karşı karşıya olan G.R.U'nun toplamda 94 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacağı belirtildi.

Motorin, benzin, otogaz fiyatları değişti! Biri indi, ikisi bindi! Motorin, benzin, otogaz fiyatları değişti! Biri indi, ikisi bindi!

Olayın yaşandığı dönemde tarikat üyelerinin, istismarın ortaya çıkmaması için ailelerle yaptığı görüşmelerin görüntülerine ulaşıldı. Tarikat üyeleri, medyaya yansımasını önlemek adına aileleri ikna etmeye çalıştı. Süleymancılar tarikatının başı olan 'Başefendi'nin düzenlenen konferanslarda, "Ortaokul çocukları bazen bir kadından daha cazip gelebilir" ifadesini kullandığı belirtildi.

HABER MERKEZİ

Gündem Haberleri