Engelliler, sağlık hizmetlerine erimde ve iş bulmada birçok engelle karşılaşıyor. Konya'da yaşayan 23 yaşındaki engelli bir genç iş bulamıyor ve tedavi olamıyor.

23 yaşındaki Serhat Demirbaş, engelli olmasına rağmen, Genel Sağlık Sigortası borcu olduğu için hastanelerden muayene olamıyor.

Ahmet Çakar da "Şike" dedi ve TFF göreve çağrıldı! Ahmet Çakar da "Şike" dedi ve TFF göreve çağrıldı!

Bu borcu ödeyemediği için, sağlık aktivasyonu açık olmayan engelliler gibi, ilaç almak için eczane masraflarını kendisi karşılamak zorunda kalıyor. Bu durum, hem maddi hem de manevi olarak onu zorluyor.

WhatsApp Image 2023-11-10 at 21.24.05

Ayrıca, Serhat Demirbaş 18 yaşını geçtikten sonra babasının üzerinden çıktığı için, hiçbir sağlıktan yararlanamıyor. Engellilerin haklarına sahip olmadığı halde, engellilerin karşılaştığı sorunları yaşıyor. Bu da onu sosyal güvenceden mahrum bırakıyor.

23 yaşındaki genç iş bulma konusunda da sıkıntı yaşıyor. Engelli kadrosundan İşkur'a kaç kere başvuru yapmasına rağmen, devlet dairelerine engelli iş başvurusu yapamıyor. Çünkü resmi kurumlar, engelli raporu olmasına rağmen iş başvurusu kabul edilmiyor. Bu yüzden, engellilere göre bir iş bulması gerekiyor. Ancak, piyasada da engelli olmayan kişilere göre daha az iş imkanı var.

23 yaşındaki Konyalı genç ve daha niceleri bir yardım bekliyor.

"İŞKUR tarafından yapılan Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce noter huzurunda düzenlenen kura çekimi sonucunda asil olarak çalışma hakkı kazanmış bulunmaktasınız. İş başı işlemleri için 06.09.2023 (Bugün) tarihinde istenilen belgeler ile Müdürlüğümüze şahsen başvurmanız gerekmektedir. Bilgilerinize sunulur.

Ben Karatay Kaymakamlığına gittim. Benim evraklarımı vasi kararı olduğu için dikkate almadılar. GSS kapsamında çevrim dışı gözüküyorum. Bunun ilgili makamına yazılmasını istiyorum."