Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir tarafından Dedeman Otelde yaptığı toplantıda basın mensuplarına dağıtılan 100. Yıl kitabının arşivinde yer alan öylesine anlamlı bir fotoğraf vardı ki görünce duygulanmamak elde değildi.

Atatürk Zong. çıkışı

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Maden Mühendisleri Odasının yanındaki iskeleden yanında Başyaver Rusuhi (Savaşçı) ile birlikte Zonguldak’a ilk ayak bastığı yerdi burası. Ne demişti o tarihte Atatürk;

Fenerbahçe, Altuğ Dökmeci’yi ziyaret etti! Fenerbahçe, Altuğ Dökmeci’yi ziyaret etti!

“Zonguldak'a karşı ilgisinin bir göstergesi olarak “Zonguldak'ın derin toprakları altındaki serveti madeniye ne kadar kıymetli ise, bizim nazarımızda Zonguldak'ta o kadar çok kıymetli bir vilayetimizdir.”

O günden bu yana gelinen duruma bir göz atıldığında Zonguldak çok değişti ama Atatürk’ün ifade ettiği Zonguldak'ın derin toprakları altındaki serveti madeniye” maalesef dibe çökmüş durumda. Şimdiki adıyla TTK 7 bin dolayındaki maden işçisiyle ayakta durmaya çalışıyor sadece budur.

Fotoğrafı konuşturduğumuzda; Ulu Önderimizi buradan bir kere daha bizlere böyle bir kent bıraktığı için rahmetle, şükranla ve minnetle anıyoruz mekânı cennet olsun.

Haber-Yorum: Mustafa Emen