Çaycuma ilçesine bağlı Temenler köyünde geçen yıl Temmuz ayında gerçekleşen olayda, gurbetten dönen 78 yaşındaki Ali Genç, evinde başından vurulmuş halde bulunmuştu. Katil zanlısı Fikret C., Jandarma Suç Araştırma Timi tarafından yapılan detaylı bir çalışma sonucunda Antalya'da yakalanmıştı.

MHP  Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kotra, "3 Mayıs Milliyetçiler Günü"nü mesajıyla kutladı... MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kotra, "3 Mayıs Milliyetçiler Günü"nü mesajıyla kutladı...

Olayın detaylarına göre, Fikret C.'nin olaydan sonra kendi ayakkabılarını bırakıp başka ayakkabı giyerek kaçtığı ve cinayetin planlı bir şekilde işlendiği belirlendi. Katil zanlısı, Ali Genç'in evinde bekleyip, olay günü cinayeti işlemiş ve ardından kaçmıştı. Fikret C., suçunu itiraf etmiş ve keşif için olay yerine getirilerek tutuklanmıştı.

Zanlı hakkında hazırlanan iddianamede, "tasarlayarak canavarca hisle kasten adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilirken, aynı zamanda "Bina içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık, konut dokunulmazlığını ihlal etme, mala zarar verme" suçlarından da 18 yıla kadar hapis cezası istendi.

Fikret C.'nin ifadeleri ve kaçışıyla ilgili detaylar ortaya çıktıkça olayın iç yüzü daha da karmaşık hale gelmekte. Mahkeme süreci devam ederken, sanıkların önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkması bekleniyor.

HABER MERKEZİ