Zonguldak'ın ilçesinde uyuz hastalığı salgını endişesi! Zonguldak'ın ilçesinde uyuz hastalığı salgını endişesi!

Olayın üzerinden 96 gün geçmiş olmasına rağmen, kaptan Cemal Turan, 3. Kaptan Berke Çamurtaş, Başmühendis Veli Özel, 2. Makinist Göksel Özel, Usta Gemici Satılmış Uslu, Gemici Mustafa Nacar ve Yağcı Ömer Hebip'in bulunması için devam eden arama çalışmaları dikkatleri çekiyor.

Kafkametler Gemisi Faciası Nasıl Gerçekleşti?

Geçen yılın 19 Kasım günü Ereğli'de yaşanan şiddetli fırtına sebebiyle askeri mendireğe çarparak battığı belirlenen Türk bayraklı Kafkametler gemisi, olay anında 12 mürettebatıyla denizdeki zorlu şartlarla mücadele ediyordu. Facia sonucunda 5 mürettebatın cansız bedenine ulaşılırken, kaptan Cemal Turan ve 6 mürettebat hala kayıp olarak listede yer alıyor.

Arama Çalışmalarında 96. Gün

Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, AFAD ve deniz polisi ekipleri, kayıp mürettebatın bulunması için bölgede yoğun bir arama faaliyeti yürütüyor. Ancak geçen süre ve denizdeki zorlu koşullar, arama çalışmalarını güçleştiriyor.

Pallada Gemi Söküm Çalışmaları Devam Ediyor

Aynı gün fırtına sebebiyle Ereğli sahillerine çarparak karaya oturan Kamerun bayraklı Pallada isimli kargo gemisinin söküm çalışmaları da devam ediyor. 

İHA

Zonguldak Haberleri