Tarihte bugün 1933 yılında 20. yüzyılın en meşhur diktatörü olan Adolf Hitler engelli Almanların kısırlaştırılacağını açıkladı. "Irksal saflık" için insanların üremesine devlet düzenlemesi getirilmesi gerektiğine inanan Hitler 14 Temmuz'da, “Kalıtsal Hastalığa Sahip Çocukların Engellenmesi Yasası”nı çıkarmıştı.

Uygulamada tanıştığı adama dehşeti yaşattı! Korkunç şantaj planı hapishanede bitti... Uygulamada tanıştığı adama dehşeti yaşattı! Korkunç şantaj planı hapishanede bitti...

Bu tedbirle birlikte "istenmeyenlerin" çocuk sahibi olmasını engelleyecekti. Yasaya göre fiziksel ya da zihinsel engelliler zorunlu olarak kısırlaştırılacaktı.

Adolf Hitler’e göre savaş zamanı, iyileşme olasılığı olmayan hastaların ortadan kaldırılması için en iyi zamandı. Birçok Alman da, engelli olanların, toplum için "yararsız", Alman ırkı saflığına yönelik bir tehdit, sonuç olarak da yaşamaya layık olmayanlar olarak görüyordu. Hitler, ırkının bir gün dünyayı ele geçirebilmesi için saf kalması gerektiğini dile getiriyordu.

"Irksal saflık" için insanların üremesine devlet düzenlemesi getirilmesi gerektiğine inanan Hitler 14 Temmuz'da, “Kalıtsal Hastalığa Sahip Çocukların Engellenmesi Yasası”nı çıkarmıştı.

Bu tedbirle birlikte "istenmeyenlerin" çocuk sahibi olmasını engelleyecekti. Yasaya göre fiziksel ya da zihinsel engelliler zorunlu olarak kısırlaştırılacaktı.

Adolf Hitler’e göre savaş zamanı, iyileşme olasılığı olmayan hastaların ortadan kaldırılması için en iyi zamandı. Birçok Alman da, engelli olanların, toplum için "yararsız", Alman ırkı saflığına yönelik bir tehdit, sonuç olarak da yaşamaya layık olmayanlar olarak görüyordu.

Hitler, ırkının bir gün dünyayı ele geçirebilmesi için saf kalması gerektiğini dile getiriyordu.

Naziler iktidara geldiğinde, bu inançlar devlet ideolojisi haline geldi. II. Dünya Savaşı’nın başında fiziksel engelli kişiler ile akıl hastaları, Nazilerin "T–4" ya da "ötenazi" olarak adlandırdıkları program kapsamında öldürülmek üzere hedef olarak belirlendi.

"Ötenazi" programı, öldürülecek engellilerin belirlenmesi için Alman doktorların işbirliğini gerektiriyordu. Doktorlar ayrıca öldürme eylemlerinin gözetimini de üstlenecektiBelirlenen engelliler Almanya ve Avusturya’da özel olarak inşa edilmiş gaz odalarında öldürüldü.

Engelli bebekler ve küçük çocuklar da iğne ile ölümcül dozda ilaç verilerek ya da aç bırakılarak öldürüldü. "Ötenazi" öldürme eylemleri konusunda kamuoyunun tırmanan tenkitleri, Adolf Hitler’in programı bitirme emrini vermesine neden oldu. Çeşitli "ötenazi" ölüm merkezlerindeki gaz odaları kaldırıldı.

14 Ağustos 1941'e kadar, fiziksel ya da zihinsel engelli yaklaşık 70.000 Alman ve Avusturyalı öldürüldü. 500 civarındaki Afrikalı-Alman çocuk da bu kurbanlar arasındaydı.

Irka ve engelli olmaya dayalı kıstaslara göre yaklaşık 200.000 kişi zorla kısırlaştırıldı.

Kısırlaştırma ve ötenazi programları resmî olarak sonlandırılmış olsa da engellilerin “özel durumlarda” gizlice öldürülmesine ya da kısırlaştırılmasına devam edildi.