Zonguldak'ta  dikkat eksikliği olan öğrenci ve velisi, öğretmen tarafından mobinge maruz kaldı ve gösteriden çıkarıldı.

İddialara göre özel ihtiyaç sahibi öğrenci Ö.Y. ve velisi B.Y. okul idaresi ve öğretmeni F.D.Ç tarafından mobinge maruz kaldı. Veli B.Y. daha okula kaydedilmeden çocuğu Ö.Y.'nin okula resmi kaydının geç yapıldığını, öğretmen F.D.Y tarafından bu süreçte telefonla arayarak ve mesaj yoluyla mobinge uğradığını, çocuğunun örgün eğitim hakkının elinden alındığını ve okul saatleri içinde çocuğunun eğitiminin yarıda kesildi.

Veli B.Y. okul müdürü G.Z'ye durumu bildirdikten sonra da hiçbir değişmedi ve öğretmen F.D.Y'nin mobingleri, tacizleri devam etti.

Geçtiğimiz iki gün öncesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında özel ihtiyaç sahibi öğrenci Ö.Y 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yer almak istese de öğretmeni buna müsade etmedi ve öğrenci B.Y.'yi yok saydı. Öğrenciyi hiçbir koşulda gösterilere dahil etmeyen öğretmen F.D.Y veliden tepki gördüğünde veliye saldırdı.

Çevredeki öğretmenler veli B.Y.'ye saldıran öğretmen F.D.Y'i tutarak saldırı engellemeye çalıştı. Oğlunun  gösterilerde bile dışlandığını ve kendisine saldırıldığını iddia eden veli B.Y. bu durumu CİMER yolu ve dilekçe ile Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet etti.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz "Zonguldak Havzası'nda 1,5 milyar ton bekliyor" CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz "Zonguldak Havzası'nda 1,5 milyar ton bekliyor"

Özel Haber

Aybüke Ünal