CHP 2019’da yaptığı hatayı 2024 seçimleri öncesi yapmadı ve ön seçim kararıyla Belediye Başkanlığı yarışındaki adayını Tahsin Erdem olarak belirledi.

Eski Belediye Başkanı İsmail Eşref, Belediye meclis üyesi tecrübeli isim Turgut Aydın, Mali müşavir Tahsin Erdem, genç Mimar Fırat Birkan, Belediye Meclis üyesi Atınç Kayınova, 19. Dönem milletvekili ve eski il başkanı Harun Akın ve Diş doktoru Zeki Günalp Alaborina’da düzenlenen ön seçimde kozlarını paylaştı.

Su Fiyatlarına Zam: Damacana su ne kadar? Su Fiyatlarına Zam: Damacana su ne kadar?

Ön seçimden çıkacak ilk 3 ismin tahmin edildiği ve hatta Harun Akın’ın kesin olarak kazanacağı konuşulan ön seçimde Tahsin Erdem birinci Harun Akın ikinci ve Fırat Birkan da üçüncü olarak çıkınca Tahsin Erdem 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimde CHP’nin Belediye Başkan adayı ilan edildi.

Gelinen noktada ön seçimde aday olan meclis üyesi Atınç Kayınova ile genç mimar Fırat Birkan meclis üyeliği olarak Tahsin Erdem’in listesinde yer aldı.

Gazipaşa’da konuşulan kulaklarımıza kadar gelen fiskoslara göre CHP’de birlik-beraberlik mesajları eskiye oranla güzel gidiyor ancak sandık günü bu birlik ve beraberliğin oy olarak yansımasının tam anlamıyla gerçekleşmeyeceği iddiaları ciddi oranda yaygın durumda. CHP kurmayları her ne kadar seçimde açık ara öndeyiz açıklamaları yapsa da AK Parti kanadında da bitmiş gözüyle bakılıyor.

Galatasaray-Fenerbahçe arasında devam eden şampiyonluk yarışı misali kafa kafaya giden puan durumunda kimin ipi göğüsleyeceği henüz belli değil. AKP-CHP seçim yarışı da aynen böyle bu yarıştan kim galip gelecek? Cevabı 31 Mart’ta…

Haber-Yorum: Mustafa Emen

Editör: İrem Karagöz