Emeğin başkenti kömür kent Zonguldak’taki İŞKUR’da istihdam edilmeleri sağlanan şehit madenci yakınları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile süreci adım adım takip ederek katkı sağlayan AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı ve beraberinde milletvekilleri Ahmet Çolakoğlu ile Saffet Bozkurt’a minnettar olduklarını bildirdiler.

WhatsApp Image 2023-09-22 at 09.19.38
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü’nde iş başı yapan 12 şehit madenci yakını, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın 18 Eylül 2023 Salı günü Zonguldak’taki programları kapsamında çalıştıkları kurumu ziyaret ederek kendileriyle yakından ilgilenmesinden mutlu olduklarını söylediler.

PASTALI TEŞEKKÜR

Şehit madenci yakınları, şöyle konuştular:
‘’Sayın bakanımızın bizleri bağrına basmasına bizzat şahit olmamızdan dolayı duygulandık, sıcak kanlı ve harika bir insan... Kurumumuzu ziyaret edeceğini önceden bildiğimizden bizler de kendilerine teşekkür mahiyetinde İŞKUR amblemli  ‘Madenci Yakınları Olarak Desteklerinizden Dolayı Teşekkür Ederiz’ yazılı pastayla sürpriz yaptık. Duygusal bir an oldu. Yani bizler gibi saygıdeğer bakanımızın da duygulandığına şahit olduk. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Işıkhan ile süreci adım adım takip ederek katkılarıyla her daim yanımızda olduğuna kalben inandığımız AK Parti Zonguldak Milletvekili Sayın Muammer Avcı’ya minnettarlığımızı kelimelerle ifade edemeyiz. Zor günlerimizde bizlere iş, aş, yani ekmek sahibi olmamızı sağladılar. İyiki varlar...’’

WhatsApp Image 2023-09-22 at 09.17.50

‘’ŞEHİT MADENCİLERİMİZİN YAKINLARI BİZLERE EMANETTİR’’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bağlılığıyla bilinen AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, araştırmacı gazeteci Orhan Akyüz’e yaptığı açıklamada, şehit madenci yakınlarının pastalı teşekkürlerinden kendisinin yanı sıra Sayın Bakan Işıkhan’ın da duygulandığına şahit olduğuna işaret ederek, ‘’İŞKUR’da iş başı yapan şehit madencilerimizin yakınlarının gözlerindeki mutluluk bizleri de ziyadesiyle mutlu etti, bu jestleri de bizler için sürpriz oldu ve duygulandırdı. Kendileri, şehit madencilerimizin bizlere emanetleridirler, her zaman her daim yanlarında olacağımızı bilmelerini istiyoruz’’ dedi.

369791930_6772575792800496_6688795377740375251_n

Devrek'te KYK Yurdu'dan karma sergi etkinliği... Devrek'te KYK Yurdu'dan karma sergi etkinliği...

‘’ŞEHİT MADENCİ YAKINI 496 KARDEŞİMİZ İSTİHDAM EDİLDİ’’

Milletvekili Avcı, şöyle devam etti:
‘’Zonguldak ve Bartın’da faaliyet gösteren TTK’ya bağlı (Türkiye Taşkömürü Kurumu) Üzülmez, Karadon, Kozlu, Armutçuk ve Amasra Müessese Müdürlüğü ile özel maden ocaklarındaki kazalarda hayata gözlerini yuman işçilerimizin yakınlarının kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmelerine yönelik hükümetimiz tarafından getirilen yasal düzenlemeyle birlikte Zonguldak, Bartın ve Karabük’teki şehit madenci yakınlarından işlemleri tamamlananlar iş başı yapıyorlar.
Zonguldak ve Bartın’daki Sosyal Güvenlik Kurumlarına bu illerdekilerinin yanı sıra Karabük’ten de bugün itibariyle (21 Eylül  2023) toplamda 751 başvuru yapılmış, bunlardan işlemleri tamamlanan 496’sı kamu kurum ve kuruluşlarda işe yerleştirildi, diğerleri de evrak işlemleri tamamlandığında aynı yöntemle istihdam edilmeye devam edecekler.
3 Mart 2023 tarihinde yayınlanan Resmi Gazete’de kamuda istihdam hakkına ilişkin kurallar belirlenerek TBMM’de kabul edilen kanunla madenci ailelerine çeşitli haklar sağlandı. Yer altı kömür madenlerinde bugüne kadar yaşanan kazalarda yaşamlarını yitiren madenci kardeşlerimizin yakınlarına bir kişilik istihdam hakkı tanınarak ölen kişinin yakınlarından biri kamuda sürekli işçi olarak iş başı yapmaya başladılar. İstihdam hakkından sırasıyla ölen madencinin eş ve çocuklarından birisi, eşi ve çocuğu yoksa kardeşlerinden biri yararlanıyor.
Düzenlemeyle daha önce ilk kez 13 Mayıs 2014’teki Soma ve 28 Ekim 2014’teki Ermenek maden kazalarında yaşamını yitiren madencilerin aileleri ile sınırlı çıkartılmıştı, 2015 yılında kapsam biraz daha genişletilerek 10 Haziran 2003–13 Mayıs 2014 tarihleri arasındaki kazalarda ölen madencilerin aileleri de kapsama alınmış oldu. Hiçbir zaman unutmadığımız ve unutmayacağımız göz bebeğiniz şehit madencilerimizi tekraren minnetle yad ediyorum, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.’’

HABER: ORHAN AKYÜZ